Pekari otkrivaju: Ova tri sastojka će učiniti da pecivo ostane mekano, sveže i ukusno čak i sutradan

23.11.2022

13:38

0

Autor: Z.A.S.

Trikovi zlata vredni

Pekari otkrivaju: Ova tri sastojka će učiniti da pecivo ostane mekano, sveže i ukusno čak i sutradan
Pecivo - Copyright Pixabay

Iako mnogi obožavaju testa, mnoge domaćice izbegavaju da ga prave, jer osim što zahteva trud, zahteva i određeno vreme. Ona koja se odluči na pripremu testa, uglavnom napravi veću količinu, a sve, naravno, da bi dobila što više peciva.

A onda se dogodi da peciva ostane i za sutradan, pa ono neretko postane bajato. Srećom, postoje trikovi koji će sprečiti da se to dogodi i zahvaljujući kojima će pecivo koje pripremite i narednog dana ostati sveže, mekano i ukusno.

Profesionalni pekari otkrivaju koja tri sastojka će u tome pomoći.

Skrob

Odlične rezultate ćete postići i sa vrlo malom količinom skroba, jer će, uz njegovu pomoć, pecivo dugo ostati mekano. Najbolje bi bilo da koristite pšenični skrob.

Pexels
 

Kisela voda 

Da bi pecivo ostalo sveže i mekano danima, a da istovremeno bude i bujno, u testo dodajte kiselu vodu. Sasvim će biti dovoljno da ubacite pola čaše.

Pixabay
 

Ulje

Čak i mala količina ulja može značajno da poboljša kvalitet peciva, a malo ljudi za to zna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike