Ukoliko želite da pečeno meso bude sočno i mekano, obavezno ga umotajte u koru od banane: Ovaj trik ne znaju ni najiskusnije domaćice
Možete ga koristiti i za kuvanje govedine
Svi vole sočno i mekano meso, a iskusne domaćice uglavnom znaju barem nekoliko trikova pomoću kojih će ga i pripremiti.
Međutim, ovaj trik retko koja domaćica zna, pa čak i ako je do sada ispekla kilograme i kilograme mesa.
O čemu je reč?
Da li ste znali da meso možete da pečete i sa korom od banane? Ovaj trik koriste profesionalni kuvari koji su ispričali šta je tačno potrebno da uradimo da bi meso bilo sočnije i ukusnije.
Ukoliko planirate da pečete meso u rerni, prvo ga dobro začinite, a zatim ga umotajte u koru od banane.
Zatim ga pričvrstite kuhinjskim koncem i stavite ga u tepsiju, pa ga pecite. Koru uklonite pre serviranja.
Meso će biti i mekanije i aromatilnije, a ovaj trik možete da koristitie i ukoliko kuvate govedinu, s tim da, u tom slučaju, meso nećete obmotati korom, već ćete koru ubaciti u šerpu da se kuva zajedno s mesom.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari