Zašto je neophodno da pri prženju luka dodate i šećer? Ovaj trik ćete obožavati, a hrana će biti mnogo ukusnija

07.09.2022

12:22

0

Autor: Z.A.S.

Samo pazite da ne preterate u količini, jer time rizikujete da pokvarite ukus jela

Zašto je neophodno da pri prženju luka dodate i šećer? Ovaj trik ćete obožavati, a hrana će biti mnogo ukusnija
Prženje luka - Copyright Profimedia

Bilo da pripremate sarmu ili punjene paprike, ili neko treće jelo, dinstani luk je obavezan.

Srećom, nije ga teško pripremiti, a jelo će zbog njega biti ukusnije. Mnogi ovaj proces ponavljaju gotovo svakodnevno, pa su već odavno uvežbani.

Međutim, bez obzira na iskustvo, mnogi ne znaju za jedan trik koji će pomoći da sve što spremite bude još ukusnije.

Potrebno je da luk propržite na ulju, a zatim da dodate sve ostale sastojke, ali pre nego što to uradite, dodajte prstohvat šećera u tiganj, jer će se luk, na taj način, malo karamelizovati.

Poznato je da je šećer univerzalni pojačivač ukusa i zato nemojte da zaboravite ovaj sastojak, zahvaljujući kome će jelo koje pripremate biti savršeno.

Pixabay
 

Ipak, nemojte da preterate u dodavanju šećera, jer time rizikujete da uništite ukus. U tiganj prvo sipajte ulje, zatim ubacite komadić putera, a potom dodajte naseckani luk i šećer.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike