aktuelno

Kako se pravilno kuva belo meso? Da bi ostalo sočno i ružičasto, potrebno je da ubacite ovu namirnicu

22.08.2022

12:32

0

Autor: Z.A.S.

Nikako nemojte koristiti crni, beli ili mladi luk, već obavezno onaj crveni, odnosno ljubičasti

Kako se pravilno kuva belo meso? Da bi ostalo sočno i ružičasto, potrebno je da ubacite ovu namirnicu
Belo meso - Copyright Pixabay

Pileće belo meso je mnogima omiljeno, a pored toga što je preukusno, ono je i izuzetno zdravo i nemasno, pa je čest izbor i onih koji paze na ishranu.

Takođe, prepuno je proteina i pomaže telu da izgradi mišiće, a niska kaloričnost utiče na smanjenje telesne mase. Dakle, ono je idealan izbor za obrok.

Međutim, način pripreme umnogome utiče na to koliko će belo meso biti mekano, a kuvano često ume da postane bezukusno ili suvo.

Iskusne domaćice znaju šta je potrebno da urade da bi ono bilo sočno i ružičasto, a tajna je u jednom dodatnom sastojku.

Naime, verovali ili ne, ali radi se o luku. I to ne crnom, belom ili mladom, već o crveno/ljubičastom luku.

Kako se pravilno kuva belo meso? Da bi ostalo sočno i ružičasto, potrebno je da ubacite ovu namirnicuPixabay
 

Šta je potrebno da uradite?

Kada voda bude proključala, dodajte crveni luk koji ste prethodno isekli na polovine ili četvrtine. Nikako ne skidajte ljusku, već ga ubacite u ključalu vodu sa sve ljuskom.

Pored toga što će, i nakon kuvanja, belo meso ostati mekano i sočno, ostaće i ružičasto.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike