Odmah ih izvadite ako imate običaj tu da ih držite: Četiri stvari kojima nikako nije mesto ispod kuhinjske sudopere

05.09.2022

07:58

0

Autor: Z.A.S.

Profesionalci za čišćenje su napravili spisak stvari koje nikada ne bi trebalo da čuvate u ormariću ispod sudopere

Odmah ih izvadite ako imate običaj tu da ih držite: Četiri stvari kojima nikako nije mesto ispod kuhinjske sudopere
Sudopera - Copyright Pixabay

Ispod svake sudopere nalazi se prostor za odlaganje, međutim, tamo nikako ne treba čuvati sve i svašta.

Mnogi prave grešku i ostavljaju i neke od ovih stvari i namirnica, a to može da napravi više štete nego koristi, jer su mračni i često vlažni uslovi, jako pogodni za razvoj plesni, što može da uništi određene stvari.

Profesionalci za čišćenje su napravili spisak stvari koje nikada ne bi trebalo da čuvate u ormariću ispod sudopere.

Šta ne smete da držite ispod sudopere?

Prema rečima Dženifer Rodrigez iz kampanje "Pro Housekeepers", ormariće ispod kuhinjske sudopere ima smisla koristiti za razne predmete koji ne stanu nigde drugde. Pod time se misli na kese za đubre i dodatna sredstva za čišćenje. Međutim, određenim stvarima tamo nikako nije mesto.

1. Mali kuhinjski uređaji

Vaše šerpe, ekspres lonac i blender najbolje  je staviti u neki drugi kuhinjski ormar jer bi mogli biti oštećeni vlagom ili curenjem iz cevi. Ako nemate prostor u ormaru, ormar u garaži, ostavi ili podrumu takođe će poslužiti.

Pixabay
 

2. Proizvodi od papira

Možda se čini da bi prostor ispod vaše sudopere bio odlično mesto za držanje papirnatih ubrusa, papirnatih kesa ili salveta, ali baš kao i elektronika, i ti proizvodi su u opasnosti da budu uništeni vlagom. Ako imate ostavu, ormar za veš ili policu u garaži, trebalo bi da se odlučite da višak papirnate robe držite tamo.

3. Sredstva za čišćenje

Sredstva za čišćenje zapravo je dobro čuvati ispod sudopere, ali samo ako u kući nemate dece. - - Ova sredstva treba držati od dece - kaže Rodrigez.

Pixabay
 

- Čak i ako su prirodni proizvodi, mogli bi da naškode maloj deci i kućnim ljubimcima. Najbolje ih je držati u garaži ili kupatilu na visokim policama ili zatvorenim ormarima. -

4. Luk ili krompir

Namirnicama nikako nije mesto ispod kuhinjske sudopere, a to važi i za luk i krompir. Štaviše, ove kvarljive namirnice je najbolje čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike