Postoji pet tipova ljudi oko švedskog stola tokom doručka u hotelu: Koji ste vi?

22.07.2022

12:29

0

Autor: D. R.

Način na koji pristupate doručku na bazi švedskog stola u hotelu govori mnogo više o vama nego što mislite

Postoji pet tipova ljudi oko švedskog stola tokom doručka u hotelu: Koji ste vi?
Švedski sto - Copyright Profimedia

Istraživanje je naručio „Hampton by Hilton“, koji se udružio sa Skarlet Mofat kako bi otkrili „ponašanje“ ljudi koji se nađu u jednom trenutku pred švedskim stolom.

Utvrdili su da postoji pet različitih tipova ličnosti povezanih sa ponašanjem oko prvog obroka tokom dana na odmoru.

Krijumčar – Ovaj gost mudro voli da negde sačuva grickalice za kasnije.

Slagač – Ovaj vešti gost ne može da se zasiti doručka na bazi švedskog stola i slaže hranu visoko na tanjir.

Istražitelj – Ovaj radoznali gost obiđe bife više puta, pomno ispitujući svaku namirnicu kako bi se uverio da će odabrati najbolje od onoga što se nudi.

Graditelj – početnik u švedskom stolu koji pažljivo bira hranu kako bi napravio savršen tanjir.

Čovek-gnezdo – "Dobavljač" koji donosi raznovrsnu hranu za svoj sto.

Skoro polovina (45 odsto) ispitanika izjavila je da su istraživački tip koji voli da obiđe bife više puta pre nego što naprave svoj konačan izbor.

Krijumčari čine 30 odsto, kriju užinu za kasnije – a voće i peciva su nešto što uvek treba poneti.

Profimedia
 

Svaka peta osoba za švedskim stolom je slagač, oni vole da izbalansiraju sve na jednom tanjiru kako bi uštedeli na vremenu, tj. da ne moraju da se vraćaju po hranu više puta. 

Slagače ne treba mešati sa graditeljima, koji čine 22 odsto i noviji su u svetu doručka na bazi švedskog stola. Vole da odvoje više vremena da naprave svoj savršeni tanjir.

Čovek-gnezdo, koji čine 19 odsto ispitanika, misle i na sebe, ali i na druge i donose čitav izbor jela za ceo sto.

Istraživanje je takođe pokazalo da je prosečno vreme koje se smatra idealnim za doručak na bazi švedskog stola samo 38 minuta. To je impresivno brzo s obzirom na to da će prosečna odrasla osoba napuniti dva tanjira tokom jednog doručka, ali 46 odsto ispitanika smatra da je svraćanje do hrane u više navrata poenta švedskog stola.

Profimedia
 

Imajući to u vidu, 22 odsto radije ide sporije, trošeći do sat vremena uživajući u ponudi na bazi švedskog stola. Nažalost, 23 odsto se brine da će ih drugi gosti posmatrati i osuđivati jer se uvek vraćaju po još – nemojmo da se stidimo, ljudi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike