Zaposleni otkrili mračne tajne švedskog stola: Možda mu se sledeći put nećete toliko obradovati u hotelu

14.03.2021

16:50 >> 17:05

0

Posle čitanja ovih iskustava neće vam biti dobro

Zaposleni otkrili mračne tajne švedskog stola: Možda mu se sledeći put nećete toliko obradovati u hotelu
Copyright Profimedia

Uvek je zadovoljstvo kada nam obrok posluži neko drugi i to još lepo aranžiran. A kada su restorani i hoteli u pitanju ništa nije populano kao švedski sto. Dok je niz prednosti koje ima ovakav način služenja hrane svima poznat, da li ste znali da postoje i neki ozbiljni nedostaci. Zato je važno da vas izbor budu mesta od poverenja.

U nastavku teksta pogledajte kakve sve tajne kriju švedski stolovi, a otkrili su ih zaposleni u takvim restoranima na Redditu.

1. Od jednog obroka možete napraviti drugi

“Obično se dobar deo hrane prenameni, na primer, riblje jelo u ponedjeljak može postati i riblja pita ili riblja čorba u utorak. Neki restorani će izbaciti hranu tek onda kada se ne može prenameniti.” – Terry Lo/Reddit

“Moj prijatelj koji je radio na švedskom stolu mi je rekao da su od napola pojedenih komadića hleba koje su ljudi ostavljali na tanjirima pravili krutone za salate.” – filthy_lucre/Reddit

2. Čokoladne fontane nisu higijenske

“Restoran u kojem sam radio imao je fontanu s čokoladom, a pola vremena na poslu sam proveo pokušavajući da sprečim ljude da ne zabadaju prste i ostale predmete u fontanu. Sećam se jedne žene s gipsom na ruci koja je prišla i počela umakati jagode u fontanu. Na kraju je većinu gipsa umočila u fontanu, tako da je ceo gips bio obložen čokoladom.” – Cursedknightartorias/Reddit

‘Završio sam s jelom i prešao na desert. Dok sam se približavao čokoladnoj fontani, video sam dete kako je kinulo direktno u nju. Nije pokušao da pokrije usta, a činilo se da ni roditelje nije bilo briga. Nakon toga me više nije zanimalo isprobavanje fontane s čokoladom.” – Indoorsman7/Reddit.

Pixabay

3. Neki ljudi isprobavaju hranu iz posuda

“Jednom sam otišao na švedski sto koji je posluživao specijalitet za ručak, a uključivao je raznoliku ponudu supa i salata. Tako sam dobio tanjir i krenuo da stavljam salatu kad sam ugledao stariju ženu kako pijucka supe direktno iz glavnih lonaca. Dakle, isprobala je sve, a one koje joj se nisu svidele je vratila nazad u lonce i odšetala kao da je to nešto normalno” – AmyAriztan/Reddit.

“Prijatelj sa fakulteta radio je u kineskom restoranu. Rekao je da su uhvatili stalnog gosta kako redovno umače pizzu u posudu s wonton supom i jede je. Nakon četvrtog puta u mesec dana, uprava ga je napokon izbacila” – ndkjr70/Reddit.

“Dečak koji je imao oko 6 ili 7 godina poželeo je da jede gumene medvediće. Zatim je otišao do desertnog bara, zgrabio kašiku medvedića i počeo ih jesti iz kašike, pa je tu istu kašiku umočio još nekoliko puta u posudu. Roditelji su se smejali i rekli mu da prestane, a on je onda ispljunuo zalogaj gumenih medvedića nazad u kašiku i vratio je u posudu” – Elephant_Kisses2/Reddit.

4. Na tanjirima može biti još nešto, ne samo hrana

“Ne mogu vam reći koliko su puta nađene dlake u testenini, a ako bi se kupac požalio na to, odneli bismo testeninu u kuhinju, maknuli dlaku, pričekali oko 5 minuta, a zatim je vratili nazad.” – © _GottaCatchEmAll_/Reddit.

“Sećam se da smo jednom prilikom jeli za švedskim stolom i kad smo podigli pogled, videli smo kako je jedan od zaposlenih ubijao muve s električnim reketom za ubijanje insekata. I to preko hrane. Odmah smo prestali da jedemo, platili i otišli. Nikad se nismo vratili. Nekoliko meseci kasnije mesto se zatvorilo i napušteno je već 6 ili 7 godina.” – cassievalor/Reddit.

5. Sa kvarljivom hranom se ne postupa uvek pravilno

“Radio sam u indijskom restoranu. Njihovi standardi sigurnosti hrane su uvek bili loši. Mnogo stvari je bilo neprihvatljivo, ali ono što se ističe je velika kanta jogurta koja je nekoliko dana stajala i ipak se svakodnevno posluživala u restoranu. Nakon tog posla, ne mogu baš podneti indijsku hranu.” – © mgvertigo101/Reddit.

“Nisam imao posao i stvarno mi je bio potreban novac. Tako sam se zaposlio kao kuvar, a zapravo nisam ni znao u šta se upuštam. Posluživali smo mnogo pržene piletine. A onda su mi jednom rekli da je ona kupljena od ljudi koji prodaju hranu koja će vrlo brzo propasti. Hrana u tom restoranu je bila jeftina i užasna.” – getyrock1200/Reddit.

6. Hrana i posuđe ponekad završe na podu

“Videla sam kako ljudima ispadne posuđe za posluživanje na pod, a zatim ih ponovno stavljaju u hranu. Doslovno sam zgrabila kašiku za salatu iz detetove ruke pre nego što ih je bacio na pod.” – Atra_Lux/Reddit.

‘Tip s kojim sam radila je uzeo smrznutu šunku, bacio je na pod i upotrebio kao stepenicu dok je ležala na podu u prljavoj vodi od suđa. Ista se posluživala kasnije te večeri’ – Angryt0ast666/Reddit.

Profimedia

7. Ono što piše u opisu nije uvijek istina

“U restoranu smo na doručku često posluživali kobasice, a ljudi su godinama ispitivali jesu li od svinjetine ili govedine. Gledajući unazad, znam da je to ljude zanimalo zbog kulturnih uverenja ili ograničenja u ishrani. Bila sam neupućena (i mlada) kuvarica koja je slušala kuvare kako se žale na glupe pomodne ljude, pa sam gostima rekla ono što su želeli da čuju.” – terrerific/Reddit.

“Naša univerzitetska menza imala je problema s pogrešnim označavanjem alergena na hrani i morao sam da preskočim mnogo predavanja zbog pogrešno označene hrane zbog koje sam dobijao alergijske reakcije. Moja prijateljica jednom je zamalo pojela riblji štapić koji je bio označen kao piletina. No, bila je na oprezu i zamolila me da prvo zagrizem i pobrinem se da ne dobije anafilaktički šok.” – jazzyjazz7/Reddit.

8. Svaka greška se može zataškati

“Jednom moj šef nije odmrznuo dovoljno goveđih rebaraca za roštilj-večeru u subotu. Bila je tu gomila još zaleđenih rebaraca i nije ih mogao samo tako ubaciti u pećnicu. No, učinio je sledeću stvar – stavio ih je na duboko prženje. Naredio je da ih nakon toga umočimo u BBQ umak i takve poslužimo. Zatim je svima rekao da nikome ne kažemo ni reči. Ali, kupci su obožavali ova pržena rebarca i mnogi redovni gosti su ih pohvalili.” – BebopDC/Reddit.

“Jedan od mojih kolega na poslu je bacio celo rebro na pod, a to inače vlasnika košta otprilike 100 dolara. Zatim nam je rekao da ga samo isperemo i zamotamo.” – _GottaCatchEmAll_/Reddit.

9. Restoran može ostati bez hrane, ali ne zato što je nema dovoljno, već zato što neki posetioci ne vode računa o drugima

“Moji roditelji su imali restoran sa švedskim stoom, a ja sam tamo svaki dan radila. Moja omiljena horor priča je kad je jedan par ušao da jede. Obožavali su rakove nožice i svaki put kad bi ih mama poslužila, uzeli su ih sve. Takođe, samo podsetnik, rakove noge su jako skupe! Zanemarili su ostale kupce, oni su ih samo uzimali i jeli. U restoranu su bili možda dva sata i lagano je krenuo da pada mrak. Pojeli su zalihe nogu od raka za barem nedelju dana, ali moja mama je napokon odlučila da je dosta. Prestala ih je posluživati na švedskom stolu i donosila je samo pojedinačne tanjire kupcima koji su ih želeli, ali nisu ih mogli dobiti zbog tog para. Nakon toga par se naljutio. Doslovno su prevrtali stolice za svojim stolom, prevrtali tanjire, posude, šoljice i slično. Potpuno su uneredili mesto na kom su sedili.” – blooberries1/Reddit, prenosi Bright Side.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike