Recept dana: Neodoljivi tiramisu sa jagodama za koji tvrde da je bolji od originala

31.05.2022

05:15

0

Kremasta i osvežavajuća poslastica

Recept dana: Neodoljivi tiramisu sa jagodama za koji tvrde da je bolji od originala
283527249_559934695480088_5091335346370504190_n - Copyright Printscreen/Instagram, razigrana_kecelja

Svi obožavamo tiramisu, ali voćna varijanta ovog deserta će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Jagode su nepresušan izvor inspiracije, a vi požurite dok su još u svom punom sjaju i obradujte svoje najdraže ovom preukusnom poslasticom.

Nipošto ne zaboravite i da pripremite najjednostavniji džem od jagoda i produžite sebi uživanje u omiljenom prolećnom voću.

Sastojci:

"Kora" od jagoda:

  • 450 g jagoda
  • 70 g šećera
  • 12 kašika hladne vode
  • 1 kesica želatina


Beli krem deo:
  • 6 žumanaca
  • 190 g šećera
  • 30 ml mleka
  • 30 ml slatke pavlake + 250 ml slatke pavlake
  • 650 g maskarpone sira
  • 2 kašičice arome vanile
Profimedia
 

Smesa za umakanje piškota:

  • 300 g jagoda
  • 40 g šećera
  • 3 kašike hladne vode
  • 2 pakovanja piškota (oko 250 g)

Još:

  • 100 g jagoda za ukrašavanje
Pixabay
 

Za "koru":

U činiju stavite 12 kašika hladne vode i izručite kesicu želatina da nabubri. Za to vreme operite i očistite jagode, stavite ih u šerpicu sa šećerom i štapnim mikserom ih dobro usitnite (možete i u blenderu pa preručite u šerpicu). Kada ste usitnili jagode skroz da budu tečne, stavite ih na ringlu da se zagreju do ključanja samo, i onda dodajte nabubreo želatin. Sipajte u pleh/kalup i stavite u frižider.

Krem:

U staklenu činiju stavite žumanca, šećer, mleko i 30 g slatke pavlake, sjedinite i stavite na šerpicu sa ključalom vodom da se kuva na pari dok se ne zgusne. Za to vreme umutite mikserom 250 g slatke pavlake sa aromom vanile u čvrst šlag.

Kada su se žumanca zgusnula i ohladila sipajte ih u slatku pavlaku. Dodajte maskarpone i mikserom mutite dok se ne dobije kompaktna smesa.

Za umakanje piškota:

Jagode očistite i operite. Stivite ih u činiju sa šećerom i vodom i usitnite štapnim mikserom ili u blenderu.

Izvadite pleh iz frižidera. Piškote umačite u jagode, poređajte po "kori", pa krem preko piškota, pa opet piškote umočene u jagode, pa krem, i odozgo ukrasite seckanim jagodama.

Dakle redosled slaganja: "kora" od jagoda, piškote, krem, piškote, krem, jagode.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike