Kako izbeći kupovinu lošeg automobila: Saveti stručnjaka za izbegavanje skupih popravki

21.04.2024

16:15

0

Autor: K. B.

Nemanja, stručnjak za automobile, deli korisne savete na svom YouTube kanalu kako biste bili sigurni u svoj izbor

Kako izbeći kupovinu lošeg automobila: Saveti stručnjaka za izbegavanje skupih popravki
Copyright Freepik

Pri kupovini polovnog automobila, važno je biti oprezan i dobro informisan kako biste izbegli neprijatne situacije i skupu grešku kasnije.

Prvo pravilo koje ističe je da se ne treba žuriti s odlukom. Umesto toga, preporučuje se da obiđete više vozila istog modela i izvršite detaljne provere. Obratite pažnju na broj šasije i motora, tragove fizičke obrade oko tih mesta mogu ukazivati na nepravilnosti ili popravke koje su skrivene.

Kada pregledate automobil spolja, posvetite pažnju ravnom položaju, zazorima i farovima. Nepravilnosti u ovim detaljima mogu ukazivati na prethodne sudare ili popravke. Takođe, proverite kederi i bilo kakve nepravilnosti na šasiji, što može biti znak veće havarije.

Profimedia
 

Važno je da automobil ima sve originalne delove i dokumentaciju, kao što su dva ključa i fabrička knjiga sa uputstvima. Prilikom vožnje, obratite pažnju na zvukove i eventualne probleme s menjačem. Preporučuje se vožnja kod proverenog majstora kako bi se utvrdile eventualne nepravilnosti u radu motora.

Nemanja naglašava da je važno da se kupac ne oslanja samo na spoljne faktore već da obrati pažnju i na detalje unutrašnjosti, poput ishabanosti sedišta ili upravljača. Ovi saveti, ako se pažljivo primene, mogu pomoći u izbegavanju kupovine lošeg automobila i kasnijih neprijatnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike