Skriveni kvar kod polovnjaka koji može skupo da vas košta: Trik iskusnog mehaničara spasava vas kasnije glavobolje (VIDEO)

25.04.2024

15:51

0

Autor: K. O.

Često je spolja gladac, a unutra - jadac

Skriveni kvar kod polovnjaka koji može skupo da vas košta: Trik iskusnog mehaničara spasava vas kasnije glavobolje (VIDEO)
Copyright Profimedia

U našoj zemlji i dalje se mnogo kupuju polovna vozila. A znamo da je to često kao kupovina mačke u džaku - ne možete znati šta se sve krije ispod haube.

Postoje redovne provere koje moraju da se urade, a svakako je najbolja opcija da se automobil odveze kod iskusnog mehaničara pre nego što se sklopi posao.

Sada je jedan od njih otkrio trik na koji mora da se obrati pažnja.

Na TikToku, korisnik @jackofallbeards je podelio video u kome pokazuje Jeep Cherokee iz 2015. sa pređenih 159.000 kilometara. Na prvi pogled, auto deluje u redu, ali ovaj majstor za automobile otkriva problem koji se krije unutra.

Kada je proverio nivo ulja, primetio je nešto neobično. Ulje je bilo izuzetno gusto i vuklo se kao da ima nešto lepljivo u motoru. To je upalilo crvenu lampicu u njegovoj proceni automobila.

 

@jackofallbeards Cant stress this enough…. Do your research and befriend a knowledgeable and HONEST mechanic! #carbuyingtips #carsales #dealershiplife #junk #certifiedshitbox #iykyk ♬ original sound - Jackofallbeards

 

Kasnije je objasnio da je prethodni vlasnik koristio neodgovarajuće ulje kako bi privremeno rešio problem, ali je to ostavilo ozbiljne posledice po motor. Kada je pokušao da pokrene motor, čuo se neprijatan zvuk, što je ukazivalo na ozbiljan kvar.

Ovaj primer pokazuje koliko je važno pažljivo proveriti svaki detalj pri kupovini polovnog automobila. Čak i ako vozilo izgleda dobro spolja, mogu postojati skriveni problemi koji mogu biti veoma skupi za popravku.

Stoga, saveti kao što je ovaj mogu biti od velike pomoći u izbegavanju loših kupovina, piše Ladbible.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike