Važno za dizelaše: Samo 15 minuta nedeljno više za volanom, spasiće vas kvara od skoro hiljadu evra (VIDEO)

05.02.2024

15:56

3

Autor: K. O.

Stručnjak za automobile apeluje na sve koji imaju automobile koji idu na dizel

Važno za dizelaše: Samo 15 minuta nedeljno više za volanom, spasiće vas kvara od skoro hiljadu evra (VIDEO)
Unutrašnji retrovizor - Copyright Freepik

Jedan od najprepoznatljivijih TikTok stručnjaka za automobile upozorio je vlasnike dizel automobila da bi ako ne idu na određenu vrstu vožnje jednom nedeljno, mogli bi da potroše stotine evra više nego što su planirali.

Abigaile Andre vodi TikTok kanal @shetalkscars u kojem raspravlja o najnovijim razvojima u automobilizmu i nudi savete koji mogu pomoći gledaocima da uštede novac na svojim automobilima.

U nedavnom video snimku, Abigaile je upozorila vozače da ukoliko ne provezu svoje dizelaše barem jednom nedeljno, najbolje auto-putem može doći do skupe štete.

Ona je savetovala: „Ako imate dizel automobil, a to ne uradite, moglo bi da vas košta skoro 1.000 evra. Znam jer sam radila kod proizvođača automobila i to se stalno dešavalo, ali ne dozvolite da vam se to dogodi jer to nije pokriveno garancijom bez obzira koliko je vaš automobil star.

„Evo šta treba da uradite. Jednom nedeljno, ako ne prelazite mnogo kilometara, idite svojim automobilom na put ili auto-put i vozite ga najmanje 15 minuta tako da mu brzina stalno bude između 1.800 i 2.000 obrtaja u minuti.”

Pixabay
 

U videu, Abigaile je preporučila vlasnicima dizel automobila koji ne prelaze često kilometre na auto-putu za volanom da svojim vozilom kratko voze pri velikim brzinama.

Iako će ovo sagoreti malo dodatnog goriva i vreme vlasnika, može pomoći da se produži životni vek filtera za dizel čestice vozila (DPF).

Skupa komponenta, DPF pomaže da se osigura da dizel koji stiže do motora bude čist, što zauzvrat osigurava da motor može da proizvede optimalnu količinu snage i dobru ekonomičnost goriva.

Abigaile je preporučila vozačima da se uvere da znaju idealnu brzinu motora koju treba da koriste kako bi sprečili začepljenje filtera.

 

@shetalkscars Do you have a Diesel car? 👀 Then do this to avoid £1000+ repair bill! ✅ Share with loved ones with a Diesel car to make sure it doesn’t happen to them! #dieselcars #ukcars #carsuk #ukdrivers #driversuk #drivertips #dieselcar #dpf #dpfcleaning #carproblems #ukcar #carissues #carbreakdown #ukcarnews ♬ Violin - Grooving Gecko

 

Ona je nastavila: „Sada, koji auto imate će napraviti razliku. Vredi da pozovete svog lokalnog distributera ili korisničku podršku vašeg proizvođača da saznate šta tačno treba da radite.

„Jer, ako to ne učinite, ovo bi moglo dovesti do ozbiljnih problema. Možda ćete na kraju videti jednu od ovih lampica upozorenja što u osnovi znači da imate začepljen DPF. Sada, DPF je deo koji košta najmanje od 1.000 funti (u Srbiji od 20 do 50 hiljada samo deo u zavisnosti od automobila) sam po sebi i ako ne uradite ovu vrstu pogona, on će propasti."

Dok su gledaoci pohvalno komentarisali njen savet, tiktokerka je brzo ispravila mišljenje jednog gledaoca u odeljku za komentare.

Jedan vozač je prokomentarisao: „Svi uklanjaju DPF ovih dana... svi koje poznajete.”

Abigaile je odgovorila: „Pod jedan to nije legalno, a pod dva pašćete na tehničkom," prenosi Express.co.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike