Jedna komšijska evropska zemlja proglašena je za najgore mesto za vožnju, prema mišljenju vozača

16.01.2024

16:53

1

Autor: K. O.

Njen glavni grad je za svaku preporuku za turistički obilazak

Jedna komšijska evropska zemlja proglašena je za najgore mesto za vožnju, prema mišljenju vozača
Copyright Freepik

Svake godine hiljade vozača putuje po Evropi da vidi i doživi najrazličitije kulture. Dok se najčešće obilaze italijanska, španska i francuska obala zbog prelepih plaža i spektakularnih pejzaža, neki putuju i dublje na kopno ne bi li obišli hramove, crkve i drevne ruševine.

Na tom putu često promene i po nekoliko zemalja. U nekima se zadrže, kroz druge samo prođu, ali svejedno stignu da vide puteve svake evropske zemlje.

Tako je istraživanje Međunarodnog udruženja vozača otkrilo najgoru evropsku zemlju za vožnju. U pitanju je jedna koja se nalazi u našem komšiluku.

Prema studiji, Rumunija je najgora evropska zemlja za vožnju, nakon što je u obzir uzeto nekoliko faktora, uključujući kvalitet puteva i cene goriva.

Otkrili su da Rumunija, iako ima samo 441 automobil na 1.000 ljudi, poseduje malo puteva, što znači da su mnogi auto-putevi zakrčeni.

Freepik
 

Štaviše, u studiji sprovedenoj 2022. godine otkrili su da Rumunija ima neke od najviših cena benzina u poređenju sa drugim evropskim susedima, kao i nizak kvalitet puteva.

North East Post je izvestio da je ta zemlja odmah ispred Bugarske, Bosne, Moldavije i Albanije na rang-listi.

A ko je najbolji?

Nasuprot tome, Švajcarska je rangirana kao najbolja evropska zemlja za vozače. To je u velikoj meri rezultat bezbednosti puteva, malog broja automobila i manjih gužvi na tim putevima.

Nakon rezultata, portparol Međunarodne asocijacije vozača je rekao: „Kontrast između najgore zemlje za vožnju u studiji i najbolje zemlje je ogroman, i zanimljivo je kako možete voziti kroz samo nekoliko zemalja i videti značajne razlike u uslovima vožnje.

Profimedia
 

"To takođe pokazuje da više automobila na putu ne znači nužno i više nesreća."

Uprkos lošem položaju Rumunije na listi, ova zemlja ostaje popularna među turistima, a postoji mnoštvo stvari koje treba videti i uraditi u njenom glavnom gradu Bukureštu, piše Metro.co.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike