Rešite se dosadnih ogrebotina: Vodič za trajno uklanjanje oštećenja sa vašeg automobila (VIDEO)

20.05.2023

10:49

0

Autor: K. B.

Postoji efikasan način da se rešite dosadnih ogrebotina i povratite sjaj vašeg vozila

Rešite se dosadnih ogrebotina: Vodič za trajno uklanjanje oštećenja sa vašeg automobila (VIDEO)
Copyright Freepik

Svi smo barem jednom u životu imali neugodno iskustvo ogrebotine na automobilu. Bilo da je to posledica nesmotrenog parkiranja, prolaska kroz tesne prolaze ili jednostavno nepredvidivih situacija u saobraćaju, ogrebotine su čest problem s kojim se vozači suočavaju. Ali ne očajavajte!

 U nastavku ćemo vam otkriti nekoliko korisnih saveta i trikova kako da uklonite ogrebotine i vratite automobilu besprekoran izgled. Zaboravite na skupe popravke i odlaske u servis - sada možete sami efikasno rešiti taj problem. Evo šta će vam biti potrebno:

Pixabay
 

Pre nego što krenete u uklanjanje ogrebotina sa svog automobila, važno je da imate na umu da ova metoda važi samo za površinske ogrebotine koje su skinule samo prvi sloj boje. Da biste proverili da li je ogrebotina samo površinska, jednostavno poprskajte vodu i sapunicu na ogrebotinu. Ako se ogrebotina trenutno izbriše, to je dobar znak da se radi o površinskom oštećenju.

Prvi korak je obeležavanje mesta gde se nalazi ogrebotina pomoću krep trake. Zatim pokvasite ogrebotinu vodom i uzmite šmirglu sa granulacijom 3000. Šmirglu takođe natopite vodom i nežno prelazite preko ogrebotine. Nastavite sa šmirglanjem dok ogrebotina potpuno ne nestane. Zatim pomerite krep traku oko 10 centimetara gore i dole i obradite celu površinu šmirglom sa granulacijom 5000. Opet, kvasite površinu i šmirglu dok radite.

Primetićete da je ogrebotina sada u potpunosti nestala, ali da je površina automobila na tom mestu postala blago mutna. Sledeći korak je upotreba polir paste. Uzmite polir pastu i nanesite je na zamagljeni deo automobila. Pažljivo polirajte taj deo nekoliko puta kako biste vratili sjaj.

Freepik
 

Kada završite sa poliranjem, poslednji korak je nanošenje voska koji će stvoriti zaštitni sloj i popuniti sva oštećenja. Pažljivo uglačajte i obrišite celu površinu čistom krpom i videćete neverovatne rezultate.

Ukoliko želite detaljnije uputstvo, pogledajte priloženi video klip koji će vam korak po korak pokazati kako pravilno izvesti ovaj postupak.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike