Kada na tržište stižu bezvazdušne gume koje ne mogu da se probuše? (VIDEO)

18.05.2023

17:42

0

Autor: K. O.

Testirane su i na brzini od 210 km/h

Kada na tržište stižu bezvazdušne gume koje ne mogu da se probuše? (VIDEO)
tyre-1714669_1280 - Copyright Pixabay

Probušena guma noćna je mora svakog vozača. A još 2022. godine firma Michelin najavljivala je da će na tržište lansirati revolucionarnu gumu Uptis bez vazduha.

Tada se to nije dogodilo, ali izgleda da smo sve bliže tome. Naime, oni su objavili da su uspešno završili testiranje bezvazdušnih guma pri velikim brzinama, što znači da su korak bliže serijskoj proizvodnji.

Iza njih su godine razvoja, a sada su gume prošle test brzine na 210 km/h i tako postale kompatibilne za upotrebu na policijskim vozilima, saznaje The Drive.

Bruno de Ferodi, potpredsednik kompanije Michelin, rekao je da su policijske snage veoma zainteresovane za testiranje ovih guma, pre svega zato što im kriminalci često onesposobljavaju automobile upravo bušenjem guma.

Pexels
 

"Zato su hteli da testiraju ove gume pri 210 km/h na našoj internoj stazi za testiranje. I dobro je funkcionisalo", rekao je De Ferodi.

Ono što  nisu saopštili je podatak na kojim automobilima je guma testirana.

Inače, Michelin radi na dizajniranju i razvoju bezvazdušne gume još od 2005. godine, a poslednjih nekoliko godina ovaj proizvođač pneumatika testirao je svoje gume otporne na bušenje na aktuelnoj generacija Chevroleta Bolt.

Postoje indicije da bi one već sledeće godine trebalo da se nađu na tržištu, međutim ne postoje zvanične potvrde od samog proizvođača.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike