Problemi bogataša: Evo koliko se u ovom trenutku čeka novi "Ferrari" čija je cena oko 300 hiljada evra

20.04.2023

11:47

0

Autor: K. O.

Iako se na sve strane priča o krizi, potražnja za luksuznim automobilima je sve veća

Problemi bogataša: Evo koliko se u ovom trenutku čeka novi "Ferrari" čija je cena oko 300 hiljada evra
Copyright Unsplash

Potražnja za luksuznim automobilima obara sve rekorde, sudeći prema rečima proizvođača. Među traženijima je i "Ferrari", a kako otkriva prvi čovek ove kompanije, potražnja je iznad svih očekivanja.

To se posebno odnosi za novitete 296 GTB (cena oko 269 hiljada evra) i Purosangue (cena oko 390 hiljada evra), za kojima je potražnja najveća, pa italijanska kompanija ima "rekordne narudžbine do duboko u 2024. godini", izveštava Reuters.

Ranije tokom godine, "Ferrari" je objavio kako je interesovanje za novi model Purosangue toliko veliko da bi lako moglo da se dogodi da se prekorači planirana godišnja serija od 3.000 primeraka.

Naime, u "Ferrariju" su odlučili kako Purosangue ne sme imati prodajni udeo u gami veći od 20 odsto.

Printscreen/YouTube
 

A za njega je interesovanje bukvalno eksplodiralo kada je zvanično potvrđeno da će ga pokretati 6.5 V12 atmosferski motor, ispričao je šef marketinga Enrico Galliera.

Za sve ljubitelje ovih luksuznih četvorotočkaša, zanimljivo je da znaju da će "Ferrari" do 2026. godine lansirati 15 novih modela, a prvi električni model trebalo bi da ima premijeru 2025. godine.

Pritom u Ferrariju snažno se bore za to da se proizvodnja modela pokretanih motorima s unutrašnjim sagorevanjem zadrži i nakon 2035. godine, bar kad su u pitanju ona koja pokreću sintetička goriva. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike