Renesansa domaće TV produkcije: Do kraja godine oko 40 novih serija

16.02.2021

12:51 >> 17:43

0

Autor: Dejan Ćirić

Ljubitelji kvalitetnog serijskog programa uživaće u nastavcima i premijerama zanimljivih projekata sa izuzetnim glumačkim ekipama

Renesansa domaće TV produkcije: Do kraja godine oko 40 novih serija
Copyright Promo/Goran Đukanović

Hiperprodukcija igranog TV programa u Srbiji nastavlja se i ove godine, jer se trenutno snima ili priprema više od 40 televizijskih serija različitih žanrova.

Tokom januara premijere su imale već dve serije koje su osvojile gledaoce – „Tajne vinove loze“ sa Slobodom Mićalović i Vojinom Ćetkovićem i „Drim tim“ sa Lazarom Ristovskim, obe na kablovskom kanalu Superstar TV Telekoma Srbije, kao i na RTS 1.

Prema najavama, te serije imaće i nastavak, a druge sezone su planirane da se snimaju tokom leta.

Promo / Miša Obradović

Ranije emitovana na Superstar TV kanalu, u produkciji Telekoma Srbije, dok se sada se premijerno emituje na televiziji Pink je treća ovogodišnja serija – sitkom od 44 epizode „Nek ide život“, u režiji Slobodana Šuljagića. Isti reditelj je autor komične, porodične i melodramske sage „Neki bolji ljudi“ od čak 66 epizoda, koja se delimično prikazivala na Superstar TV, a njen nastavak, kao i premijera na Pinku očekuje se tokom proleća.

Promo / Pink

Serija koja čeka svoj dalji rasplet i sudbinu prikazivanja jeste „Zlatni dani“, koja je počela da se emituje na Pinku, ali je vraćena na Superstar, takođe u produkciji Telekoma.

Promo / Miša Obradović

Na RTS-u je 13. februara počelo emitovanje najnovije komične serije od 10 epizoda „Kaljave gume“, Miodraga Ćertića. Serija je snimana i u Americi, gde uz glavnu glumicu Goricu Popović važnu ulogu igra i američki glumac Kris Malki, poznat po čuvenoj seriji „Tvin Piks“, dok ostale role imaju Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Jovana Gavrilović, Tanja Bošković i Miki Krstović.

Promo / RTS

Na osnovu bioskopskog filma „Jedini izlaz“ Darka Nikolića, treba da se realizuje i serija od 10 epizoda. U tom trileru pored Anđelke Prpić igraju Ljubomir Bandović, Nikola Ristanovski, Danica Maksimović, Milena Predić, a u seriji će se pojaviti i Nela Mihailović.

ATAImages

To nije jedini film sniman za bioskope, koji se istovremeno pretvara u seriju, jer se najavljuje više takvih projekata tokom aktuelne sezone.

Pre svega, mnogo se očekuje od biografske drame „Toma“ Dragana Bjelogrlića o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, kojeg tumači sve popularniji glumac Milan Marić. Legendarnu pevačicu Silvanu Armenulić igra Tamara Dragičević. Režiju serije potpisuju Bjelogrlić i Zoran Lisinac, a Bjelogrlić je i ko-scenarista sa Nikolom Pejakovićem, kao i producent zajedno sa Željkom Joksimovićem.

Milan Marić u filmu “Toma” Promo/Sever Zolak

Istorijska biografska drama „Ime naroda“ Darka Bajića imala je uspeha na filmskim festivalima, i mnogi su smatrali da je idealna za format TV serije. To će se naravno i desiti, tako da će „selidba“ na male ekrane (RTS), biti tokom proleća, a u priči o Svetozaru Miletiću igraju Ljubomir Bandović, Katarina Žutić, Andrija Kuzmanović, Žarko Laušević, Radovan Vujović, Milutin Mima Karadžić i Igor Benčina.

Promo MCF film

Nakon velikog uspeha u bioskopima sa čak 65.000 gledalaca, komedija „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića postala je i mini-serija od sedam epizoda na kanalu Nova S, u produkciji United Media. Glavna uloga je poverena Nenadu Jezdiću, dok ostatak ekipe čine Branislav Vidaković, Aleksandra Anja Alač, Miodrag Miki Krstović i Marko Gvero.

Promo/Helena Kominac

Sportska melodrama o talentovanom fudbaleru „Zlatni dečko“ u režiji debitanta Ognjena Jankovića, takođe će biti u formi filma i serije od bar 10 nastavaka, gde će nadarenog umetnika na terenu igrati Denis Murić, a sa njim su Petar Strugar, Andrija Kuzmanović i Tihomir Stanić.

Petar Strugar ATAimages/Antonio Ahel

Istorijski spektakl „Kralj“ Zdravka Šotre zamišljen je kao serija od 15 epizoda i film za bioskop, prema romanu Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, kraljicu Mariju Tamara Aleksić, a na projektu je angažovano 130 glumaca.

Promo/Goran Đukanović

Ratna drama „Košare“ treba da dobije nastavak realizacije, kao film i serija od 12 epizoda.

Promo / FCS

Tranziciju sa filma na TV seriju doživeće i projekat epohe „Bilo jednom u Srbiji“ Petra Ristovskog o usponu Leskovca kada je postao vodeći industrijski grad prve polovine 20. veka.

Pročitajte još

Nostalgičnu romantičnu priču u periodu posle Drugog svetskog rata oživeće glumci Sloboda Mićalović, Viktor Savić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Predrag Miki Manojlović, Dragan Petrović Pele i Zoran Cvijanović, a serija će imati barem 10 epizoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike