Gorica Popović o novoj seriji: Ko nije skrenuo s puta i iskaljao gume, kao da nije živeo

15.02.2021

13:10 >> 13:44

0

Priča je ispričana onda kada izgubiš energiju i volju. Kad izgubiš volju da nešto promeniš i uradiš nešto dobro, a priča serije Kaljave gume je upravo

Gorica Popović o novoj seriji: Ko nije skrenuo s puta i iskaljao gume, kao da nije živeo
Copyright Gorica Popović Antonio Ahel/ATA Images

Prva epizoda nove serije “Kaljeve gume” u režiji Miodraga Ćertića emitovana je sinoć na RTS, a gledaoci su mogli da vide Goricu Popović u jednoj od glavnih uloga, uz slavnog glumca Krisa Malkija.

Govoreći o ulozi Vesne, Popovićeva se prisetila jedne replike iz predstave “Moja ti” koju igra u Ateljeu 212.

– Kada napunite 60 godina još traje vaš život, ali vaša priča je već ispričana, kaže moj lik u toj predstavi, a suština ove serije i Vesne koju tumačim je baš u suprotnosti od toga i uopšte se ne slažem sa tom izjavom – kaže glumica i dodaje:

– Priča je ispričana onda kada izgubiš energiju i volju. Kad izgubiš volju da nešto promeniš i uradiš nešto dobro, a priča serije “Kaljave gume” je upravo suprotno od toga.

Promo / RTS

Kako je kazala, Jelena Stupljanin u seriji igra njenu snaju i njih dve se dobro slažu. Ali, sin je taj koji se ne slaže sa novim životom majke.

– Vesna izlazi iz jednog braka, muž joj umire. Ona se dosta mučila sa njim i sada se nalazi na jednoj prekretnici, šta dalje sa životom? Odjednom oseća da je i neki teret spao s nje i odlazi kod sina u Ameriku i tamo započinje novi život u potpuno novim okolnostima, sa novim ljudima i običajima. Sudar dva sveta. I ona uspostavlja kontakt preko novih tehnologija sa jednim Amerikancem i tu zapravo počinje jedna ozbiljna priča – objašnjava Popovićeva.

Promo / RTS

Romantičnu komediju neobičnog naziva napisala je Mia Ćertić, a režirao njen suprug, Miodrag Ćertić koji je pre mnogo vremena otišao u Ameriku, a na pitanje zašto je odlučila da bude deo ovog projekta glumica kaže:

– Zato što ko god nije skrenuo s puta i iskaljao točkove, to jest gume, to je kao da nije živeo. Znači, naslov je preporuka da iskaljate gume, da iskoračite, da napravite i nešto riskantno i nešto što možda neće biti baš uspešno, ali, prosto, čovek treba da prihvata izazove – smatra ona.

Pročitajte još

Snimanje serije je krenulo u februaru, ali su zbog aktuelne situacije svi planovi morali da se menjaju. Sa radom je nastavljeno tek u junu i završeno u avgustu. Na kraju nije bilo moguće snimanje u Americi, tako da je sve obavljeno u Srbiji.

– Prebacili smo se u neke naše predele koji liče na Luizijanu. Vrlo liče, naročito po količini komaraca. Ali bilo je lepo i uzbudljivo – zaključuje glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike