Premijere serija i filmova u februaru: Džodi Foster i Mišel Fajfer u novim ulogama

08.02.2021

14:11 >> 10:08

0

Striming servisi ne posustaju, a ovoga meseca pred gledaoce stižu naslovi koji su već ovenčani nominacijama za Zlatni globus, a predviđaju se i za Oskar

Premijere serija i filmova u februaru: Džodi Foster i Mišel Fajfer u novim ulogama
Copyright Džodi Foster, Film "Dnevnik iz Gvantanama"/Profimedia

Ovo doba godine filmofili su s nestrpljenjem očekivali, jer je bilo rezervisano za velike premijere i najveće festivale i smotre koji su ukazivali i nagrađivali kvalitetne naslove. Međutim, s obzirom na okolnosti, mnoge filmske manifestacije su odložene, kao i prikazivanje novih ostvarenja, ali zato, kao i mesecima unazad, striming servisi ne posustaju.

HBO, Netfliks, Hulu, Amazon… malo-malo pa najave novi film ili seriju, kvantitet definitivno nadmašuje kvalitet, ali ne može se osporiti ni nekoliko zaista dobrih naslova koji su se izdvojili dosad. Mi smo odabrali nekoliko premijera filmova i serija koje su najavljane za februar, a mnogi već imaju nominaciju za “Zlatni globus” ili se očekuje da budu nagrađeni “Oskarom”.

“Klaris” – 11. febrara (CBS)

Dugoočekivana serija predstavlja spin-off filma “Kad jaganjci utuhnu” i prati FBI agentkinju Klaris Starling u povratku na teren nakon “saradnje” sa serijskim ubicom Hanibalom Lektorom. Briljanta ali ranjiva, Klarisina hrabrost je ono što privlači ubice i mentalno obolele. Uz to i njena složena psiha koja datira od detnjstva pomaže joj da nađe svoje mesto u svetu muškaraca, kao i da pobegne od porodičnih tajni koje su je proganjale čitavog života.

“Franch Exit” 12. februar

Mišel Fajfer dobila je nominaciju za “Zlatni globus”  za najbolju žensku ulogu u komediji u ovom filmu Azazela Jacobsa, prema istoimenom romanu Patricka DeVitta, koji je takođe napisao scenario. Komedija prati priču žene sa Menhetna (Mišel Fajfer) koja se sa malo novca što im je ostalo seli u Pariz sa sinom (Lucas Hedges) i mačkom.

Film je imao svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Njujorku 10. oktobra 2020. godine, a američka primijera zakazana je za 12. februar.

 

“Saint maud” 12. februar

Debitantski film Rouz Glas posle premijere 2019. godine na Filmskom festivalu u Torontu dobio je odlične reakcije kritike i publike. Psihološki triler prati medicinsku sestru koja je opsednuta idejom da mora da spasi grešnu dušu svoje pacijentkinje koja boluje od kancera. Zlokobne sile i problematična prošlost prete da joj uruše ideju o božanskom pozivu za koji je ubeđena da joj je predodređen. Hrišćanski nastrojena devojka prolazi kroz pakao u domu gazdarice i pacijentkinje Amande koja sa nipodaštavanjem gleda na njena uverenja. “Saint Maud” je prvobitno trebalo da poseti bioskope sredinom prošle godine, ali zbog pandemije njegovo prikazivanje je odloženo. Film je na kratko posetio bioskope u Velikoj Britaniji krajem 2020. godine, a “Epix” je otkupio prava, pa će konačno stići u domove širom sveta 12. februara.

“The Mauritanian” 12. februar

Novi film oskarovca Kevina Mekdonalda (“Jednog dana u septembru”, “Poslednji kralj Škotske”) najavljen je za 12. februar, a već se priča o tome da je ova sudska drama sa Džodi Foster viđena za nominacije za Oskara ove godine.

“Supernova” 16. februar BBC

Filmski veterani koji su tokom karijere ovenčani brojnim prestižnim nagradama, Kolin Firt i Stenli Tuči u filmu “Supernova” BBC produkcije, prema pisanju magazina “The Guardian” ostvarili su uloge života.

Sem i Tasker su partneri 20 godina, ali Semova agresivna demencija preti da mu oduzme sećanja na porodicu, prijatelje i život koji mi svakog dana sve više bledi pred očima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike