Poznato kada će "bostonski kasapin" biti izveden pred sud: Preti mu doživotna robija zbog svirepog ubistva Beograđanke Ane Volš

05.04.2023

12:32

0

Autor: Lj.K.

Suđenje je pomereno za 27. april, nakon što je Velika porota potvrdila optužbe koje se odnose na brutalno ubistvo supruge

Poznato kada će "bostonski kasapin" biti izveden pred sud: Preti mu doživotna robija zbog svirepog ubistva Beograđanke Ane Volš
Ana i Brajan Volš - Copyright Prinstcreen /Facebook/anawalshe

Američki mediji objavili su da će Brajan Volš (48), optužen da je u porodičnoj kući u Kohasetu 1. januara ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš (39), biti izveden pred sud 27. aprila. Suđenje po optužbama da je nakon ubistva raskomadao njeno telo testerom za metal i delove bacio na različite deponije, zakazano je za 10 sati.

Okružni tužilac okruga Norfolk Majkl Morisi 30. marta je podigao optužnice protiv Volša za ubistvo supruge, dovođenje policijske istrage u zabludu, odnosno ometanje pravde, i za uništavanje ljudskog tela.

Pred sudom, Volš je trebalo da se pojavi juče, ali je datum pomeren za 27. april, nakon što je Velika porota potvrdila optužbe koje se odnose na brutalno ubistvo supruge. Kada je prvi put izveden pred Okružni sud u Kvinsu u januaru Volš je izjavio da nije kriv.

Prema navodima optužnice, po kojoj mu preti doživotna kazna zatvora, optuženi je suprugu ubio u novogodišnjoj noći, u podrumu kuće, dok su njihova deca spavala, a potom je njeno telo raskomadao i delove pobacio na deponiju na kojoj se otpad reciklira.

Nestanak supruge je prijavio 4. januara, a ubrzo posle toga je uhapšen zbog ometanja istrage, jer je policija, na osnovu snimaka kamera, ustanovila kuda se kretao. Takođe je utvrđeno da je sa ajpeda svog sina pretraživao na Guglu kako da se reši tela i tragova posle ubistva.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool
Brajan Volš bi mogao biti osuđen na doživotnu robiju

Na deponiji u blizini kuće majke Brajana Volša pronađeni su peškiri, papuče, odelo, narukvica, ogrlica, čizme, Prada torbica, ali i kovid potvrda o vakcinaciji na ime Ane Volš.

Pronađeni su i testera za metal, sekira, makaze za sečenje... Inače, sumnja se da je motiv zločina to što je Ana Volš nameravala da ostavi supruga, koji se nalazio u kućnom zatvoru zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola, ali i brinuo o njihova tri sina dok je ona radila u Vašingtonu, na mestu izvršnog direktora komanije za prodaju nekretnina.

Pre ubistva kupila je u Vašingntonu kuću u koju je trebalo da se skrasi cela porodica. Brajan je, međutim, morao u Bostonu da odrobija kućni zatvor, a to je i bio razlog zbog kojeg je porodica bila razdvojena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike