Novi dokazi protiv Brajana Volša: Zaboravio da očisti krv na papučama? Pred sudom ponovo 4. aprila

28.02.2023

20:54

0

Jedan od dokaza mogao bi da bude rezultat veštačenja tragova uzetih sa papuča

Novi dokazi protiv Brajana Volša: Zaboravio da očisti krv na papučama? Pred sudom ponovo 4. aprila
Brajan Volš suočen sa teškim optužbama za ubistvo supruge Ane - Copyright Instagram/anawalshe/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš trebalo je sutra da se pojavi pred američkim sudom, ali će se to dogoditi 4. aprila. On je optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš, inače rođene Beograđanke, koja je nestala iz njihove porodične kuće u Kohasetu kod Bostona u prvim satima 1. januara. Njeno telo do danas nije pronađeno. Volš bi, prema pisanju američkih medija uskoro mogao da se suoči sa novim dokazima protiv njega.

Kako pišu mediji, jedan od dokaza mogao bi da bude rezultat veštačenja tragova uzetih sa papuča koje su nađene u kući Volšovih u Kohasetu, gde je Brajan ubio Anu, a zatim njeno telo raskomadao i razbacao po kontejnerima i deponijama u Bostonu.

Istraga ubistva Ane Volš nije završena, a policija i dalje prikuplja dokaze protiv Brajana. Ti dokazi moraju da budu neoborivi ukoliko Anino telo ne bude proinađeno.

Zbog pronalaska mnogobrojnih dokaza da je Ana Volš ubijena, Brajanu je osumnjičen za ubistvo.  Volš je, da podsetimo, neposredno posle Aninog nestanka lagao policiju o svom kretanju. On je, inače, ranije negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i vraćen je u pritvor koji mu je prethodno određen zbog prvostepene presude za prevare kada je prodavao lažna umetnička dela.

Brajan je osumnjičen da je posle ubistva majke svoje troje dece, hemijskim sredstvima pokušao da ukloni sve biološke tragove iz kuće, ali da je propustio da očisti papuče na kojima su ostali tragovi krvi. Policajci koji su ušli u kuću Volšovih tvrdili su da se svuda osećao miris "hemije".

Anin muž je. kako se navodi u opružnici, ispričao da je Ana nestala 1. januara, rano ujutru, nakon što mu je posle proslave Nove godine, oko 6 sati, rekla da mora hitno da otputuje u Vašington zbog posla. Brajan nije prijavio nestanak supruge, već je to učinio poslodavac 4. januara kad se Ana nije pojavila na poslu.

Istražitelji su utvrdili da je istog dana, u 4.45 časova, koristio Gugl pretragu na ajpedu svog sina. Pretraživao je koliko je vremena potrebno da telo počne da se oseća, zatim u 4.48 kako da spreči telo da se raspadne, a u 5.20 kako da se reši tela.

U 6.25 pretraživao je koliko je potrebno da neko primeti da je neko nestao, u 6.34 mogu li da se bace delovi tela, 9.29 koliko DNK dugo ostaje, 9.34 identifikacija posmrtnih ostataka, 11.34 najbolji načini da se rešite tela, 11.44 čišćenje drvenih podova, 11.56 kako se detektuje krv, 13.08 šta se dešava kada stavite delove tela u amonijak, 13.21 da li je bolje da bacite odeću ili da je se rešite.

Pre nestanka supruge Brajan je guglao sve oko razvoda i kako bi mogao da dobije novac supruge.

U momentu nestanka, Ana je, kako je ispričao Brajan, na sebi imala crnu haljinu i "hanter" čizme. Policija je otkrila na više lokacija u gradu kese sa smećem koje je Brajan bacao. Na njima su pronađeni biološki, ali i tragovi sode bikarbone. Uz to nađen je i deo ogrlice koju je Ana nosila na mnogobrojnim fotografijama, ali i karton o vakcinaciji Volšove.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike