Bostonski kasapin isplanirao savršen zločin: Muž Ane Volš dobar plan pretvorio u traljavo ubistvo!

22.01.2023

19:45

2

Brajan Volš posedovao i "Tivek" odelo koje služi za zaštitu od hemikalija i otrova, što ukazuje na predumišljaj

Bostonski kasapin isplanirao savršen zločin: Muž Ane Volš dobar plan pretvorio u traljavo ubistvo!
Telo Ane Volš raskomadao i razbacao po kontejnerima u Bostonu: Ilustracija - Copyright Profimedia

Anu Volš (39), rođenu Beograđanku koja je nestala iz kuće u Kohasetu kod Bostona u novogodišnjoj noći, njen suprug Brajan (47) ubio je u prvim satima 1. januara. Njeno telo, kako je utvrdila dosadašnja istraga, raskomadao je sutradan, a te delove 3. januara strpao je u kese i razbacao po kontejnerima i deponijama. Zločin je, po svemu sudeći. dobro isplanirao, a američki stručnjaci saglasni su u oceni da ga je loše izveo.

Tokom čitanja optužnice protiv Brajana Volša za ubistvo njegove supruge, tužioci su rekli da je njegov DNK otkriven na "Tivek" odelu i drugim predmetima. Sama činjenica da je posedovao takvo odelo može da ukaže da je isplanirao zločin i da se Aninog tela reši na način koji je i uradio.

Odelo "Tivek" je zapravo zaštitni kombinezon projektovan za zaštitu od hemikalija i bioloških agenasa. Takva odela mogla su da se vide tokom pandemije korona virusa i koriste se tamo gde postoji velika izloženost otrovima, hemikalijama i slično. Zašto bi bilo ko, pa i Brajan Volš, uopšte posedovao takvo odelo? Kupovina "Tivek" odela može da ukaže da je ranije skovao plan za savršen zločin.

Pomenuti kombinezon ljudi koriste i tokom čišćenja kao zaštitu od hemikalija, ali je gotovo nezamislivo da ga običan čovek drži u ormanu.

Pored DNK Brajana Volša na odelu "Tivek", tužioci su saopštili da je Brajanov i Anin DNK pronađen na papučama, kao i u kesama za smeće.

Snimila ga kamera

Pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu u blizini kuće njegove majke, a potom završile u stanici za preradu u Pibodiju, pronađeno je više predmeta, uključujući peškire, prostirke, papuče, traku, "Tivekovo" odelo, rukavice, testeru za nož, deo ogrlice koju je Ana nosila kada se fotografisala, "Pradinu" tašnu, "Hunterove" čizme i karticu vakcinacije protiv COVID-19 na njeno ime. Mnogi predmeti imali su mrlje koje su izgledale kao krv.

 

 

Tužioci su takođe naveli da je Brajan bacao kese za smeće u kojima se nalazilo telo njegove supruge, kao i druge predmete u nekoliko kontejnera, uključujući i stambeni kompleks u Abingtonu. Tamo ga je snimila nadzorna kamera, ali  je smeće već bilo pokupljeno i spaljeno kada ga je policija locirala.

Volš, kako je izjavila pomoćnica tužioca Lin Beland, vidi se kako ide do kontejnera noseći kesu za smeće. Nagnuo se i čini se da je teška, jer je bukvalno gurao u kontejner. Otkriveno je i da je tepih, koji je Brajan kupio 2. januara u radnji Home Goods u Norvelu, delimično uflekan crvenim i braon tačkama, kao i da na njemu ima sode bikarbone.

Osim toga, Brajan je navodno i na iPadu sina pretraživao i kako da se reš tela, koliko telu treba da se raspadne, kako očistiti krv i mnoge slične stvari. Pred Novu godinu guglao je i koja je najbolja država za muškarce posle razvoda i slično.

Tužioci su rekli da je u podrumu kuće Volšovih pronađen i jedan krvav nož, kao i još jedan bez vidljivih tragova krvi. Pronađene su i teške velike cerade i plastične brusilice iz Home Depota.

"Koliko je glup"

Američki pravosudni analitičari tvrde, pozivajući se na prethodna iskustva iz američkih sudnica, da su prikupljeni dokazi dovoljni za optužnicu, pokretanje sudskog procesa i presudu, jer nadomešćuju nedostatak tela. Brajan je više puta uhvaćen u laži oko toga gde se kretao tih dana.

Listing Brajanovih pretraga po internetu nedvosmisleno ukazuje da ga je 27. decembra zanimao razvod, potom 1. januara sam čin ubistva, 2. januara komadanje tela i 3. januara uklanjanje tragova zločina. Tražio je odgovor i na pitanje koliko brzo udovac nasleđuje imovinu pokojne supruge i da li može da bude osuđen ako se telo ne pronađe.

Jedan od američkih stručnjaka smatra da će se situacija po Brajana Volša pogoršati ukoliko policija pronađe njeno telo. "Ako su ove tvrdnje tačne, zapanjujuće je koliko je on glup", rekao je Mark Bederou, advokat speijalizovan za krivično pravo. On je, za američke medije, rekao da veruje da je Brajan sve isplanirao.

Bederou tvrdi da Brajanove pretrage na internetu sud neće koristiti samo kao dokaz da je on počinio ubistvo, već i tokom procene njegovog mentalnog stanja. Mnogi od američkih stručnjaka, takođe, ubeđeni su da je Volš detaljno isplanirao ubistvo supruge, ali da je zabrljao od početka do kraja. Hteo je, po svemu sudeći, da počini savršen zločin, ali je napravio gomilu grešaka.

Brajan se izjasnio da nije kriv i u pritvoru je bez kaucije, a sledeće ročište zakazano je za 9. februar. Kad počne suđenje videće se da liće biti osuđen sa ubistvo sa predumišljajem.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike