Lije kao iz kabla! Jako nevreme pogodilo ove delove Srbije

04.05.2024

19:57

0

U ovom trenutku, širom ovih predela, snažni pljuskovi sa grmljavinom karakterišu se kao lokalni i kratkotrajni, ali izuzetno intenzivni

Lije kao iz kabla! Jako nevreme pogodilo ove delove Srbije
Nevreme - Copyright 24sedam/M.K.

U Nišu, okolini Pirota, Paraćinu, Kikindi se sručilo nevreme! 

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom kasnije popodne zahvatili su istočne i jugoistočne predele Srbije, donji deo Podunavlja i severni deo Banata, donoseći sa sobom nagli preokret u vremenskim uslovima.

U ovom trenutku, širom ovih predela, snažni pljuskovi sa grmljavinom karakterišu se kao lokalni i kratkotrajni, ali izuzetno intenzivni. Na malom prostoru mogu pasti ogromne količine kiše, dok nekoliko kilometara dalje može biti potpuno suvo.

Vremenski radar
 

 

Pljuskovi sa grmljavinom iz donjeg Podunavlja i pograničnih područja sa Rumunijom kreću se prema Braničevskom okrugu i srednjem Pomoravlju. Pljuskovi sa grmljavinom sa istoka Srbije premeštaće se ka jugoistoku zemlje, dok će sa jugoistoka Srbije ići prema južnim predelima Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pored delova Banata i donjeg Podunavlja, lokalne grmljavinske oluje zabeležene su i na istoku i jugoistoku Srbije, kao i na širem području Leskovca.

Upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je u poslepodnevnim časova izdao novo upozorenje za promenu vremena, koja će zadesiti deo naše države.

- U naredna tri sata u južnom Banatu, Pomoravlju, kao i na istoku i jugu Srbije ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom - navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Pored promenljive vremenske prognoze, Zavod je takođe naveo i hidrološku najavu o porastu vodostaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike