U samo dva regiona će biti vedro u celoj Srbiji - kiša! RHMZ izdao novo upozorenje, u četvrtak i petak se čuvajte ove nepogode

14.05.2024

21:32

0

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom

U samo dva regiona će biti vedro u celoj Srbiji - kiša! RHMZ izdao novo upozorenje, u četvrtak i petak se čuvajte ove nepogode
Ilustracija - Copyright Pixabay

- Do kraja dana u Bačkoj i Sremu vedro. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Na ovo je večeras upozorio Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Ove sedmice kiša na zapadu, jugu i jugosistoku Srbije

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 20 do 25°C. 

Danas i sutra na zapadu, jugu i jugoistoku, kao i ponegde u centralnim delovima zemlje, padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 30 mm padavina, lokalno i više.

Vremenski radar
 

Za vikend pretežno sunčano.

- Istovremeno u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati do subote, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16. i 17.05.) kada će na jugu Banata dostizati 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h). - navodi RHMZ.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike