Svako jutro, za početak dana: Doktor otkriva savršeni doručak za žene i muškarce

24.05.2024

06:46

0

Autor: K. B.

Doktor Emir Solaković, opšti i kardiovaskularni hirurg, delio je savete o ishrani tokom gostovanja u emisiji TV Hayat

Svako jutro, za početak dana: Doktor otkriva savršeni doručak za žene i muškarce
Copyright Profimedia

Istakao je važnost doručka za žene i muškarce, naglašavajući razlike u preporučenom obroku. Smatra da je optimalno spavati oko 6 do 7 sati, ističući da duže spavanje može biti znak nepravilnosti. Previše spavanja može biti posledica prekomernog rada, stresa ili bolesti.

Solaković je naglasio da gojazni ljudi imaju veći rizik od oboljevanja i primetio je da većina njih preskače doručak, često se hrane nezdravo i nedovoljno se fizički aktiviraju. Preporučuje konzumiranje čaja odmah nakon buđenja kako bi se iz organizma eliminisali toksini akumulirani tokom noći. Zatim preporučuje unos jaja kao izvor proteina, navodeći idealne proporcije za žene i muškarce.

Freepik
 

Preporučeni doručak za žene je kajgana od 3 belanca i jednog celog jajeta, dok za muškarce preporučuje kajganu od 5 belanaca i jedno celo jaje. Takođe, ističe važnost konzumiranja zdravih masti i predlaže dodavanje maslinovog ulja u jelo. Ove masti su ključne za zdravlje kože, obrva, kose i noktiju. Bez obzira na pol, preporučuje se konzumiranje ovog doručka svakodnevno, bez hleba.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike