Jako nevreme zahvatilo Srbiju: Grad veličine 9 centimetara kod Užica, na udaru Novi Pazar, Sevojno bez struje (FOTO/VIDEO)

21.05.2024

16:13 >> 19:26

0

Snažna oblačnost stiže i do Podrinja donoseći jake padavine, a u zoni pljuskova i olujni vetar

Jako nevreme zahvatilo Srbiju: Grad veličine 9 centimetara kod Užica, na udaru Novi Pazar, Sevojno bez struje (FOTO/VIDEO)
Copyright Instagram_192.rs

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom zahvatilo je danas zapadni deo Srbije. U Požegi je nakon obilne kiše padao i grad, veličine oraha. Nakon Zlatiborskog, nepogode su zahvatile i Kolubarski okrug. U jakome nevremenu u Somboru je stradala žena.

U jakom nevremenu, koje je oko 17 časova zahvatilo Sombor i okolinu, nastradala je ženska osoba, kada je stablo palo na vozilo kojim je upravljala, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako je naveo, žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta, saopšteno je iz MUP-a.

Padavine, sa lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom pogodile su Zlatiborski okrug - Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, kao i Podrinje.

Nezapamćeno nevreme u Užicu

Olujno nevreme pogodilo je Užice i okolinu, a jaka kiša bila je praćena i krupnim gradom koji je potrajao je nekoliko minuta.

U naselju Bela zemlja je protutnjila superćelija i padao je grad veličine 8-9 centimetara u prečniku.

RINA
 

- Ledenice su bile veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vetrobransko staklo. Kako bi sprečili veću katarstofu na vozilu, stali smo na beznisku pumpu dok oluja ne prođe, kaže za RINU jedan od očevidaca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Usled jake kiše došlo je do izlivanja vode na pojedine gradske ulice, što je otežalo saobraćaj. 

Grad čudnog oblika, nevreme ide prema ovim mestima

- Donji Dobrić - okolina Loznice. Zanimljiva struktura grada veličine jajeta. Oblaci su ušli na zapad Vojvodine, a oluje zapadno od Kraljeva, koje se prostiru na liniji Čačak-Novi Pazar stoje u mestu ili se sporo premeštaju prema istoku. U narednih sat vremena, potez od Kraljeva do Kruševca ima sve manje šanse za nevremena kakva su bila na prostoru Užica, Arilja, Požege. - javio je Hailz_srbija.

U Novom Pazaru se sručili grad i kiša

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snažno nevreme zahvatilo je danas oko 15 sati Novi Pazar i okolinu, zbog kojeg je došlo i do prekida u napajanju električnom energijom u nekoliko naselja.

Obilne padavine i grad veličine oraha padali su satima bez prestanka.

Zbog jakih pljuskova, na ulicama se stvorila velika količine vode, pa je bilo otežano kretanje automobila. Oko 18 časova u Novom Pazaru došlo je do prekida u snabdevanju strujom u nekoliko naselja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snažna oblačnost stiže i do Podrinja donoseći jake padavine, a u zoni pljuskova i olujni vetar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Put Kosjerić - Požega je potpuno poplavljen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kiša je lila kao iz kabla na Iriškom vencu. Brisači na automobilima su jedva postizali da obriši kišu.

Hitno upozorenje RHMZ

RHMZ je večeras javio da će u Zlatiborskom okrugu, gde je danas bilo najjače nevreme, doći do razvedravanja.

- Linijski grmljavinski sistem koji se proteže od Bačke i Srema na severu zemlje, preko zapadne i centralne Srbije sve do Kosova i Metohije i Pčinjskog okruga na jugu zemlje u naredna 3 časa imaće tendenciju sporog premeštanja na istok. - javio je RHMZ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Zbog jakog nevremena Sevojno ostalo bez struje

Jako nevreme zahvatilo je i Sevojno zbog čega je došlo do prekida u napajanju električnom energijom. Jaki pljuskovi uslovili su veliku količinu vode na ulicama Sevojna i okoline zbog čega je otežano kretanje kolovozom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snažna oblačnost stigla je i do Podrinja, u Loznici je takođe pala velika količina kiše praćena gradom.

U Mačvi je meteoalarm podignut na najviši crveni nivo, u naredna dva sata može pasti između 40 i 80 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više uz grmaljavinu i grad.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u toku popodneva očekuje se dalјe intenziviranje oblačnih razvoja sa plјuskovima i grmlјavinom. Padavine se očekuju na području Vojvodine i jugozapadne Srbije, a u nastavku dana razvoji će biti sve češći i u ostalim krajevima.

Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slablјenju.

Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

U četvrtak se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih plјuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmlјavinskih razvoja slabiti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike