Danas oblačno, mogući pljuskovi s grmljavinom, uveče stiže razvedravanje

24.05.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura od 9 do 15, a najviša od 23 do 26 stepeni

Danas oblačno, mogući pljuskovi s grmljavinom, uveče stiže razvedravanje
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda ujutro će na severu, a u toku prepodneva i u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom. 

U ostalim krajevima suvo i delimično vedro. Posle podne promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi s grmljavinom, kao ređa pojava, očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Uveče razvedravanje u celoj zemlji. Vetar slab i umeren, u košavskom području istočni i jugoistočni, u ostalim krajevima severnih pravaca. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a najviša od 23 do 26 stepeni. 

U subotu Iznad većeg dela pretežno sunčano ili malo oblačno. U zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije u toku prepodneva postepeno naoblačenje, koje će posle podne, uveče i u toku noći mestimično usloviti kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak,jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 23 do 28.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

 

U nedelju iznad većeg dela malo i umereno oblačno i suvo, a u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata povremeno i olujni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 10 do 17, a najviša od 21 do 27 stepeni.

U ponedeljak pretežno sunčana, a tek ponegde uz promenljivu oblačnost na jugozapadu i severu Srbije kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Prema prognozi za period od 28. maja do 1. juna biće promenljivo vreme. U utorak u brdsko-planinskim, a u sredu i četvrtak u većini krajeva nestabilno sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina. Od petka delimična stabilizacija, pa se padavine, kao ređa pojava, očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike