Ovo je video o kojem bruji Srbija: Poznati otkrili šokantne detalje sa suđenja Miki Aleksiću (FOTO/VIDEO)

22.05.2024

11:45

0

Autor: R.M.

"Zašto niste snažno stegli zube da sprečite da vam gurne jezik u usta?", samo je jedno od pitanja advokata Mike Aleksića jednoj od devojaka na suđenju

Ovo je video o kojem bruji Srbija: Poznati otkrili šokantne detalje sa suđenja Miki Aleksiću (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Ustupljene fotografije

Profesori, pevači, glumci, sportisti, influenseri i druge uticajne ličnosti, glavni su akteri videa o kojem bruji cela Srbija. 

Naime, u videu u kojem su dali javnu podršku Mileni Radulović i još 14 devojaka koje više od tri godine čekaju na presudu, ujedinili su se poslavši snažnu poruku – hajde da nam svima bude važno, hajde da žrtve na suđenjima ne prolaze kroz ponovnu traumatizaciju. 

Nakon objave, ovaj video je za manje od 12 sati, dostigao pola miliona pregleda na društvenoj mreži Instagram, što govori o ogromnoj podršci i prepoznavanju važnosti kampanje „1236 dana“.

Ovaj video pokazuje surovu stvarnost - zastrašujuća pitanja koja im je tokom svakog ročišta postavljao advokat optuženog.

Na taj način, posle svakog ročišta, devojke su naterane da ponovo oživljavljavaju najdublja i najbolnija sećanja, i to u prisustvu porodice, prijatelja i celokupne javnosti. Od njih 15, sedam prolazi kroz sudski proces.

Foto: Ustupljene fotografije
 

Pitanja koja su devojkama postavljana na suđenju lede krv u žilama, a samo neka od njih se mogu čuti i u videu: Zašto niste snažno stegli zube da sprečite da vam gurne jezik u usta? Koliki on to jezik ima kad ste ga uz navodno protivljenje osetili duboko u grlu? Kako je mogao u tom položaju da penetrira u vas kada su vama skupljene noge?

Kampanja nazvana „1236 dana“ ima za cilj da osnaži javnost i utiče na pozitivne promene u društvu. Ovaj simboličan naziv predstavlja broj dana koji je prošao od momenta prijave, do poslednjeg ročišta, na kojem i dalje nije donesena presuda. 

Pre lansiranja samog videa, postavljeni su bilbordi koji su intrigirali Beograđane sedam dana, a na kojima su se odbrojavali dani do još jednog ročišta u nizu koje nije urodilo plodom.

U kampanji su učestvovali: Vesna Stanojević, Nataša Bekvalac, Seka Aleksić, Mihail Dudaš, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

Postavljali su pitanja na koja ne možemo i ne želimo da zamislimo, da ikada odgovaraju naše sestre, ćerke, majke ili devojke.

Poslednji nastavak suđenja u Višem sudu u Beogradu desio se pre nekoliko dana kada je svedočenjem jedne od žrtava nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću.

J. V., koja inače ima status posebno osetljivog svedoka, je odgovorajući na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, navela da se kritičan događaj odigrao 29. novembra 2020. godine, kada je ona bila maloletna. Aleksić se kada je reč o J. V. tereti za nedovoljene polne radnje nad maloletnicom.

Sledeće suđenje zakazano je za 25. jun kada bi oštećena Iva Ilinčić trebalo da svedoči. Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine  i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike