Matematičar Stefan daje savete za muvanje: Kako da je pitaš da izađete i koliko da pričaš?

05.06.2022

18:00

0

Matematika i muvanje su u veoma zanimljivoj vezi, sudeći po jutjub kanalu matematičara Stefana Spalevića

Matematičar Stefan daje savete za muvanje: Kako da je pitaš da izađete i koliko da pričaš?
mara i matematicar 1 - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Stefan Spalević je završio Matematičku gimnaziju, a zatim i Matematički fakultet, gde je trenutno na doktorskim studijama. Uporedo radi kao profesor u Matematičkoj gimnaziji i asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Oduvek je želeo da pomogne drugima da što bolje razumeju matematiku, a zahvaljujući tome što je korona predavanja prebacila onlajn, on je svoja počeo da snima i objavljuje na jutjub kanalu. 

Stefan može i najkomplikovaniji matematički problem da objasni tako da ga svaki učenik razume, a na predavanjima koristi primere iz muško-ženskih odnosa, viceve, Sunđera Boba, Harija Potera i Skočka iz "Slagalice".

Učenici i studenti vole način na koji objašnjava, gledaju svaki njegov klip i često učestvuju u snimanjima. Naravno, najgledaniji su videi o rešavanju ljubavnih problema. Čak i tu matematika pomaže!

Jedan strip prodat u Srbiji za 4.000 evra! Da li i vi imate takvo blago na tavanu? Zbog njega čak obijaju stanove!Ona je među najboljima u poslu gde žena skoro i da nema: Doktorka Miroslava operiše ljude koje su drugi otpisali (FOTO/VIDEO)Donese zlato sa Svetskog prvenstva, nastavnica joj da keca: Maša je proslavila Srbiju i bila na meti maltretiranja! (FOTO/VIDEO)Dušan je mladi genije i ima neverovatan talenat: Porede ga sa Teslom, a onda pitaju da li je autističan?! (FOTO/VIDEO)

- Kada pitamo devojku za izlazak, dobra je stvar da ostavimo otvoreni interval, matematički da ona sama odabere dane kada je slobodna, zato što ako je pitamo kada je slobodna, ona će moći sama da odabere neke dane, i onda će da kaže: utorkom od 8.00 do 11.00, petkom od 7.00 do 9.00 itd., a ne da je pitamo da li je slobodna u subotu u pet tu i tu, jer onda može da kaže da nije slobodna. Tako ne znamo da li je odbila zato što je nezainteresovana ili zato što stvarno ima obaveze. Ostajemo uskraćeni za tu informaciju, tako da pitanje "kada si slobodna" daje bolju povratnu informaciju, jer kad nam kaže da nije slobodna uopšte ili je zauzeta, to znači da joj se ne dopadamo i da gubimo vreme - rekao je Stefan u emisiji "24sedam sa Marom".

U komentarima ispod njegovih videa, neki pišu da im je pomogao da uđu u vezu, neki se šale na njegov račun, ali ima i devojaka koje su zainteresovane da izađu sa njim. Stefan ima devojku i, kako kaže, taj matematički problem je rešio, ali zato može da pomogne drugima svojim savetima.

Matematičari prvi izlazak zovu "prvi izvod", a najvažnije posle njega je da dođe i do drugog. Zato je bitno voditi zanimljiv razgovor na prvom "dejtu". Teme treba da budu lagane, a moguće je tačno izračunati ko koliko treba da priča.

- Vršila se neka statistika koliko devojke pričaju a koliko momci i ustanovljeno je da devojke izgovore više reči na dan, oko 8.000, a muškarci 2.000. Odnos treba da bude 80 i 20 odsto u korist žena. Devojke vole da se čuju, da ih razumemo, tako da treba ostaviti tu prostora da se ne bude previše napadan, a devojka treba da ima prostora da se iskaže, a momak može da ostane misteriozan, ali ne previše. Ne valja ni kad ćuti, to je onda ispod tih 20 odsto, onda bude previše misteriozan i ne bude ni zanimljivo toliko, ali ako ostane neka misterija onda devojka u suštini ima vremena do sledećeg "dejta" da sabira utiske i razmišlja o nečemu, i to je u suštini dobro za momka. Onda dolazimo do drugog dejta - objasnio je voditeljki Mariji Atanasković.

Da li devojka može da promeni lošeg momka, kakve veze ima Sunđer Bob sa matematikom i da li Hari Poter zna matematičke formule, saznaćete ako pogledate novu epizodu "24sedam sa Marom".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike