Sve na jednom mestu: Od finansiranja vozila, digitalnih mašina do osiguranja useva, OMR ima sve (FOTO/VIDEO)

27.05.2022

18:05

0

Danas je završen 89. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, a na njemu je sa širokom lepezom ponude zapaženu ulogu imala i beogradska „OMR grupa“

Sve na jednom mestu: Od finansiranja vozila, digitalnih mašina do osiguranja useva, OMR ima sve (FOTO/VIDEO)
OMR sajam NS (26) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, 89. po redu, a drugi posle kovid pauze, opravdao je sva očekivanja. Više od 1.100 izlagača iz Srbije i 18 zemalja Evrope, od zemlje partnera Mađarske do daleke Danske, popunilo je sajamske hale i veliki otvoreni prostor sajmišta.

Sajam je obimom i ponudom pokazao da se vraća na put stare slave, iako je broj izlagača još na osamdesetak odsto onog izdanja pred kovid, a na njemu se istaklo nekoliko izlagača.

Jedan od njih je svakako beogradska „OMR grupa“, koja se publici predstavila proizvodima i uslugama nekoliko svojih kompanija.

Ne samo da je u srpskom agraru sve prisutnije „Globos osiguranje“, novi generalni sponzor ove sajamske manifestacije od svetskog ugleda, već su se tu našla i inovativna i visokotehnološka rešenja „FMT Agro“ i „FMT Telematika“, finansijska ponuda operativnog lizinga za vozila, ali i poljoprivrednu i građevinsku opremu.

- Naša kompanija „Aks flit“, koja je franšizer poznate svetske firme u vlasništvu BMW-a „Alfabet“ , bavi se već niz godina operativnim lizingom automobila i lakih komercijalnih vozila. Sada imamo i „Mios mobiliti“, koji te usluge pruža i za one kojima trebaju poljoprivredne, građevinske i druge mašine i oprema. Ove dve kompanije snažno ulaze na teritoriju Vojvodine da daju jaku podršku finansiranju poljoprivredne proizvodnje – kaže za 24sedam Ostoja Mijailović, predsednik „OMR grupe“.

Meteo-stanice hit Sajma

Da u „OMR Grupi“ pored toga što dobro barataju finansijama znaju i da proizvode najsavremeniju opremu, pokazala je pomenuta kompanija „FMT Agro“. Njihove male meteorološke stanice bile su pravi mali bum na Sajmu.

Kako nam je rekao direktor Vukašin Bijelić, potpuno neočekivano su prodali sve što su za sajamsku manifestaciju spremili, a u Novom Sadu su dobili više od 700 narudžbi od budućih kupaca ovih visokosofisticiranih sistema za koje su interesovanje pokazale i neke španske firme.

Na kraju, pomalo neočekivano, u ponudi „OMR Grupe“ se našao i jedan premijum terenac „Britiš motorsa“, u varijanti teretnog vozila, što je posebno zanimljivo farmerima i vinarima.

- Hteli smo da napravimo novitet i da kroz ovaj „Lendrover defender“, koji po svojoj suštini kao terenac pripada farmerima i ljudima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, objedinimo klijentima proizvode i usluge više naših članica. To je N1 vozilo, tj. teretno, i dodatno je zanimljivo zbog toga što ima povrat PDV-a pri kupovini – kaže za naš portal Ostoja Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike