Muškarac sa Daunovim sindromom otet, pa živ kremiran umesto bogataša: Porodica unajmila ubicu da im pomogne u prevari

15.04.2021

11:00 >> 10:48

0

Tek dve godine od nestanka snimak sigurnosnih kamera otkrio je šta mu se desilo

Muškarac sa Daunovim sindromom otet, pa živ kremiran umesto bogataša: Porodica unajmila ubicu da im pomogne u prevari
Copyright Pixabay

Porodica bogataša koji je umro od raka u februaru 2017. nije birala sredstva u nameri da mu ispuni poslednju želju i sahrani ga uprkos zabrani koja je na snazi u njihovom regionu, umesto da ga kremira. Zato su angažovali osuđivanog ubicu i rekli mu da treba da pronađe telo koje će zameniti leš na kremaciji.

Muškarac sa Daunovim sindromom navodno je kidnapovan, drogiran i uguran u kovčeg, pa živ kremiran umesto jednog bogataša u Kini, piše “The Sun”.

Huang, koji je osumnjičen za ubistvo, oteo je Lina Šaorena kako bi njegovo telo prodao, da bi nakon toga ono bilo zamenjeno telom bogataša koji je želeo tradicionalnu sahranu.

Ubicu, koji je javnosti poznat samo po prezimenu, unajmila je 2017. jedna bogata porodica iz Lufenga, koja nije htela da kremira svog rođaka, pa je od njega tražila da im nađe telo.

Bogataš je preminuo krajem februara, a Huang je navodno početkom marta na ulici sreo Lina, koji je u trenutku iznenadnog napada sakupljao smeće. Nakon toga ga je naterao da popije velike količine alkohola, a kada je posle nekog vremena izgubio svest, smestio ga je u kovčeg i zatvorio ga ekserima. Posle toga, uoči kremacije, kovčeg je zamenjen za onaj u kom je bilo telo bogataša.

Tako je Linovo telo kremirano, dok je drugi kovčeg odnet na tajnu lokaciju, gde je porodica na kraju i sahranila svog rođaka.

Pixabay

Prema podacima iz optužnice, porodica je za ovaj posao platila Huangu oko 14.000 evra, ali je on za sebe zadržao nešto više od 1500, dok je ostatak dao posredniku koji mu je pomogao da zameni kovčege.

Lin se pune dve godine vodio kao nestao, da bi u novembru 2019. pomoću snimaka sigurnosnih kamera bilo otkriveno da je ubijen. Huang je u septembru prošle godine osuđen na smrtnu kaznu uz mogućnost pomilovanja.

Vlasti zahtevaju kremaciju, narod preferira tradicionalnu sahranu

Građani Kine više su naklonjeni tradiocionalnom sahranjivanju, pa u regionima u kojima je ono dozvoljeno daju dosta novca za kovčege i ispraćaj, verujući da tako pokazuju poštovanje svojim precima.

U Kini se sve češće vodi kampanja sa ciljem da se ljudi ubede da ne sahranjuju svoje mrtve, dok u nekim regionima postoji potpuna zabrana sahranjivanja.

Pročitajte još

Ove zabrane uvedene su kako se zemljište ne bi trošilo na groblja, ali i da bi se obeshrabrile ekstravagantne ceremonije sahranjivanja.

Prema propisu iz 1997. godine, “gusto naseljeni regioni sa relativno malo zemlje, koji imaju opcije prevoza pokojnika, treba da praktikuju kremiranje. Regionima koji ne mogu da ispune ove zahteve dozvoljeno je sahranjivanje”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike