Raisi zapretio uništenjem Izraela: Ako još jednom napadne Iran, cionistički režim će biti zbrisan

23.04.2024

21:58

0

Situacija će biti drugačija, ništa neće odstati od njih, izjavio je iranski lider

Raisi zapretio uništenjem Izraela: Ako još jednom napadne Iran, cionistički režim će biti zbrisan
Copyright Profimedia

Iranski predsednik Ebrahim Raisi zapretio je uništenjem Izraela ako ponovo pokuša da napadne Iran.

Raisi je u ponedeljak stigao u trodnevnu posetu Pakistanu, gde se osvrnuo na nedavne tenzije između Teherana i zapadnog Jerusalima na događaju u Pendžabu u utorak.

- Ako cionistički režim još jednom napravi grešku i napadne svetu zemlju Irana, situacija će biti drugačija i nije jasno da li će išta ostati od ovog režima - rekao je Raisi, a prenosi državna novinska agencija IRNA.

Izrael nikada nije zvanično priznao vazdušni napad 1. aprila na iranski konzulat u Damasku u Siriji u kom je ubijeno sedam visokih oficira Kuds snaga Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC). Teheran je ipak uzvratio 13. aprila, ispalivši desetine dronova i projektila na nekoliko ciljeva u Izraelu.

Iran je odbacio seriju prijavljenih eksplozija u blizini grada Isfahana prošlog petka, za koje se priča da su odgovor Izraela. Zapadni Jerusalim nije priznao prijavljeni napad, dok je kritikovao ministra koji je o tome govorio neovlašćeno. Teheran je odlučio da to ignoriše umesto da izvrši obećanu brzu i oštru odmazdu.

Islamska Republika se u više navrata zavetovala da će zbrisati ili uništiti "cionistički režim“, kako naziva Izrael.

Govoreći u Lahoreu u utorak, Raisi je obećao da će nastaviti da "časno podržava palestinski otpor". On je takođe osudio SAD i kolektivni Zapad kao "najveće kršitelje ljudskih prava“, ukazujući na njihovu podršku izraelskom "genocidu" u Gazi.

Do sada je više od 34.000 Palestinaca u enklavi ubijeno u izraelskim vojnim operacijama. Izrael je objavio rat Hamasu nakon napada palestinske grupe sa sedištem u Gazi 7. oktobra u kojima je poginulo oko 1.200 Izraelaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike