Opoziv Džoa Bajdena sve verovatniji! Novi detalji ukazuju na to da je predsednik SAD znao za Hanterove poslove u Kini

27.09.2023

11:58

0

Komisija Predstavničkog doma podsetila je da je Džo Bajden ranije tvrdio tokom predsedničke debate u oktobru 2020. da njegov sin nije zaradio novac u Kini

Opoziv Džoa Bajdena sve verovatniji! Novi detalji ukazuju na to da je predsednik SAD znao za Hanterove poslove u Kini
Copyright Profimedia

Hanter Bajden je 2019. godine primio dve uplate iz Kine u ukupnom iznosu od 260.000 dolara, a kuća predsednika SAD Džoa Bajdena u Delaveru navedena je kao adresa korisnika, saopštio je Nadzorni odbor Predstavničkog doma pozivajući se na zapise do kojih je došao putem sudskog poziva.

- Nekoliko meseci nakon što je Džo Bajden objavio svoju kandidaturu 2019. godine informacije dostupne Komitetu pokazuju da je Hanter Bajden primio dve uplate iz Kine od 250.000 i 10.000 dolara, uključujući i od Džonatana Lija - navodi se u saopštenju panela u utorak.

Komitet je rekao da je još alarmantnije to što je kuća Džoa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru navedena kao adresa korisnika.

Hanter Bajden je, preko svog advokata, tvrdio da je radio samo sa BHR Partners, privatnom kompanijom za kapital koju podržava Peking i koju kontroliše Kineska banka, kao član njenog upravnog odbora, što je navodno bila neplaćena pozicija, saopštio je komitet govoreći o vezama Huntera Bajdena sa Kinom.

Komisija Predstavničkog doma takođe je podvukla da je Džo Bajden ranije tvrdio tokom predsedničke debate u oktobru 2020. da Hanter Bajden nije zaradio novac u Kini.

Predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti, u svetlu ovih novih saznanja, rekao je da će istraga o opozivu republikanaca protiv predsednika Džoa Bajdena otkriti celu istinu.

Istraga o opozivu Džoa Bajdena trebalo bi da počne u četvrtak ujutro na Kapitol Hilu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike