Huan Karlos traži od suda da blokira deo optužnica za uznemiravanje: Kralj koga su pratili neverovatni skandali

08.11.2022

18:15

0

Bivši španski kralj tvrdi da su sva navodna uznemiravanja zaštićena imunitetom

Huan Karlos traži od suda da blokira deo optužnica za uznemiravanje: Kralj koga su pratili neverovatni skandali
Bivši kralj Huan Karlos - Copyright Profimedia

Bivši španski kralj Huan Karlos zatražio je danas od Apelacionog suda u Londonu da blokira deo optužbi za uznemiravanje koje je protiv njega podnela njegova bivša ljubavnica, tvrdeći da su njeni navodi protiv njega i španske obaveštajne službe zaštićeni državnim imunitetom.

Bivši španski kralj tvrdi da su sva navodna uznemiravanja pre njegove abdikacije 2014. godine zaštićena imunitetom.

Huan Karlos (84) suočava se sa tužbom Korine Vitgenštajn-Zajn koja je navela da je on vodio kampanju uznemiravanja protiv nje od 2012. godine, a koja i dalje traje.

Ona je optužila špansku obaveštajnu službu da je koordinirala tajnu akciju u kojoj je pretražen njen apartman u Monaku 2012. godine.

Niži sud odbio je Huan Karlosovo pozivanje na imunitet.

Profimedia
 

Španski tužioci su u martu zbog nedostatka dokaza obustavili dve istrage u vezi sa navodnim prevarama bivšeg španskog kralja s poslovnim ugovorima, a prethodno su to učinili i švajcarski tužioci.

Huan Karlos je abdicirao 2014. posle niza skandala, uključujući njegovu vezu sa Vitgenštajn-Zajn.

Libido kao državni problem

Bivši šef policije Hose Manuel Viljareho prošle godine je izneo nekoliko neverovatnih detalja o nezasitom španskom kralju koga su pratili brojni skandali.

Prema njegovim rečima, španska tajna služba monarhu je davala blokatore testosterona jer je njegov "libido bio državni problem".

Iako je dugo bio oženjen kraljicom Sofijom, dansko-nemačka bogatašica i filantrop Korina Larsen, španska pevačica Sara Montijel, italijanska princeza Marija Gabrijela de Saboja... samo su neke od žena koje su povezivane sa kraljem. 

Profimedia
 

Pretpostavlja se da je spavao sa skoro 5.000 žena, prenosi Dejli mejl.

U knjizi obajvljenoj 2016. godine "Huan Karlos: kralj sa 5.000 ljubavnica", autor Martinez Ingles je naveo da je monarh bio zavisnik od seksa i da je imao stotine afera iako se 1962. godine oženio kraljicom Sofijom.

Kako se tvrdi, pokušao je i britansku princezu Dajanu da odvede u krevet kada je imala samo 25 godina. U to vreme, ledi Dajana je negirala da se tako nešto dogodilo, priznajući da je kralj, iako šarmantan, "umeo da bude malo više pažljiv".

Pričalo se da ga je supruga Sofija uhvatila sa pevačicom Sarom Montijel samo nekoliko nedelja od krunisanja 1975. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike