Osramoćeni španski kralj nema pravo na imunitet: Uznemiravao ljubavnicu i tražio da mu vrati 65 miliona evra

24.03.2022

13:20

0

Moglo bi da mu se sudi u Britaniji

Osramoćeni španski kralj nema pravo na imunitet: Uznemiravao ljubavnicu i tražio da mu vrati 65 miliona evra
huan karlos - Copyright Profimedia

Bivši španski kralj Huan Karlos nema pravo na imunitet u slučaju uznemiravanja koji je protiv njega pokrenula njegova bivša ljubavnica, odlučio je danas Visoki sud Engleske.

Presuda znači da bi bivšem kralju moglo biti suđeno u Britaniji ako danska državljanka Korina su Sajn-Vitgenstajn (nekada Larsen) nastavi sa slučajem.

Sajn Vitgestain u sudskoj tužbi tvrdi da ju je Huan Karlos maltretirao i uz pretnje zahtevao da mu vrati poklon - 65 miliona evra - koji joj je dao dok je još bio na prestolu.

O skandalu su bili obavešteni britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel i ministar spoljnih poslova Dominik Rab, jer se u svađu bivših ljubavnika upetljala i španska tajna služba delujući, navodno, na britanskom tlu.

U oktobru prošle godine mediji su pisali kako je odbegli španski kralj Huan Karlos uzimao ženske hormone kako bi mu se suzbili jaki seksualni nagoni.

Profimedia
 

Bivši šef policije Hose Manuel Viljareho rekao je da je španska tajna služba monarhu davala blokatore testosterona jer je njegov "libido bio državni problem".

Iako je dugo bio oženjen kraljicom Sofijom, dansko-nemačka bogatašica i filantrop Korina Larsen, španska pevačica Sara Montijel, italijanska princeza Marija Gabrijela de Saboja... samo su neke od žena koje su povezivane sa nezasitim kraljem. 

Pretpostavlja se da je spavao sa skoro 5.000 žena, prenosi Dejli mejl.

Osim toga, otkriveno je da su tri velike španske firme navodno platile njegovoj nekadašnjoj ljubavnici, Barbari Rej, 5,4 miliona evra da ćuti o njihovoj ljubavnoj aferi.

Kako se navodi, kompanije "Repsol", "Santander" i "Telefonika" platile su milione bezbednosnoj službi koja je novac prosledila manekenki i glumici koja se nekada takmičila i na izboru za Mis sveta.

Rej je negirala da je ikada primila novac od monarha ili nekoga iz njegovih krugova.

Huan Karlos, koji je abdicirao 2014. godine, danas živi u izgnanstvu u Abu Dabiju jer mu se kod kuće sudi za korupciju.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike