Vraća se bivši španski kralj: Huan Karlos putuje u svoju zemlju prvi put od egzila 2020. godine!

17.05.2022

15:57

0

Kraljevska kuća je saopštila da ne može da potvrdi posetu i da Huan Karlos treba da objavi planove koje ima

Vraća se bivši španski kralj: Huan Karlos putuje u svoju zemlju prvi put od egzila 2020. godine!
Bivši kralj Huan Karlos - Copyright Profimedia

Bivši španski kralj Huan Karlos otputovaće u svoju zemlju ovog vikenda prvi put od odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate u avgustu 2020. godine.

- Posle skoro dve godine odsustva biće to prilika da mu pokažemo naklonost koju osećamo prema njemu - izjavio je danas Telmo Martin, gradonačelnik španskog grada Sankenka.

Bivši kralj će ovog vikenda posetiti opštinu Sankenko u severnom regionu Galicije kako bi prisustvovao regati, a Martin je naveo da ne zna da li će kralj emeritus, što je njegova titula nakon abdikacije, učestvovati u jedriličarskoj trci u kojoj se očekuje da se pojavi njegov čamac.

Huan Karlos (84) je u martu ove godine, nakon što su španski i švajcarski tužioci odustali od niza istraga o navodnim prevarama, izjavio da ostaje u UAE, ali da će često posećivati Španiju, prenosi Rojters.

Huan Karlos je abdicirao 2014. nakon brojnih skandala, uključujući njegovu aferu sa danskom državljankom Korinom zu Sajn-Vitgenštajn, a mogao bi se suočiti sa suđenjem u Britaniji zbog tužbe za uznemiravanje koju je protiv njega podnela njegova bivša ljubavnica.

Kraljevska kuća je saopštila da ne može da potvrdi posetu i da Huan Karlos treba da objavi planove koje ima, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike