Otkriveni detalji bludnog života španskog kralja: Tri najveće firme zanosnoj glumici platile milione da bi ćutala o aferi

02.12.2021

19:39

0

"Libido kao državni problem"

Otkriveni detalji bludnog života španskog kralja: Tri najveće firme zanosnoj glumici platile milione da bi ćutala o aferi
Bivši kralj Huan Karlos - Copyright Profimedia

Tri velike španske firme navodno su platile nekadašnjoj ljubavnici kralja Huana Karlosa I, Barbari Rej, 5,4 miliona evra da ćuti o njihovoj ljubavnoj aferi, tvrdi se u procurelim dnevnicima osramoćenog policijskog komesara.

Kako se navodi, kompanije "Repsol", "Santander" i "Telefonika" platile su milione bezbednosnoj službi koja je novac prosledila manekenki i glumici koja se nekada takmičila i na izboru za Mis sveta.

Hose Marija Aznar, španski premijer od 1996. do 2006, sastao se sa direktorom "Repsola" Ramonom Blankom Balinom i zamolio ga da prebaci sredstva uveravajući ga da će i druge firme učiniti isto.

Skandal se otkrio kada je Emilio Alonso Manglano, bivši šef španske državne bezbednosti, naveo u svojim memoarima da Barbara Rej poseduje snimke na kojima je zajedno sa kraljem i da je primila velike količine novca kako bi to držala u tajnosti.

 

 

Rej je negirala da je ikada primila novac od monarha ili nekoga iz njegovih krugova.

Huan Karlos, koji je abdicirao 2014. godine, danas živi u izgnanstvu u Abu Dabiju jer mu se kod kuće sudi za korupciju.

Dnevnik koji to navodno sve opisuje napisao je Hose Manuel Viljareho, policajac na tajnom zadatku koga trenutno čekaju brojna suđenja.

 

 

Španski list El Periodiko prenosi da je pronašao stranice ovog dnevnika koje datiraju od septembra 2015. godine, nakon što su se tvrdnje da je Rej ucenjivala kraja Huana Karlosa pojavile u knjizi dva tamošnja novinara.

Navodi se da je Viljareho imao sastanak sa Balinom koji je priznao da mu je stari poznanik Aznar prišao i naložio da načini 6 godišnjih isplata, u ime "Repsola".

Balin je bio uveren da će "Telefonika", jedan od najvećih svetskih telefonskih operatera, i "Santander", jedna od najvećih svetskih banaka, učiniti isto.

Profimedia
 

Iako Balin nije naznačio čemu su služile isplate, tom unosu u dnevniku se ušlo u trag kada je Alberto Saiz Kortes, šef španske tajne službe, optužio glumicu da ucenjuje kralja zbog ljubavne afere.

Kortes je o tome čak nedavno govorio i na televiziji istakavši da je novac možda došao od "eksternih donora", a ne direktno iz javnih fondova.

Takođe, kako bi ćutala, Barbari Rej su davali prednost u sklapanju ugovora sa TV kućama i drugim javnim nastupima. 

Manglano, koji je predvodio tajnu službu od 1981. do 1995. godine, potvrdio je u svojim memoarima - koje su u oktobru objavila dva novinara, da je Rej primala velike sume novca i da je posedovala eksplicitne snimke sa kraljem. Njihove seksualne odnose snimale su tri kamere sakrivene u njenoj kući.

Zanosna Barbara

Barbara Rej (71) takmičila se za Mis sveta 1970, a završila je u prvih 15.

Proboj je doživela nekoliko godina kasnije kada je dobila ulogu u seriji "Palmares" posle čega je dobila status seks simbola. Igrala je potom u pozorištu, televiziji i erotskim filmovima.

Udala se za krotitelja lavova, Anhela Krista, sa kojim je dobila dvoje dece, a razveli su se 1998. godine.

 

 

Nije poznato kako je tačno upoznala Huana Karlosa, ali se veruje da se ta afera odigrala krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

Iako nikada nije priznala da je bila sa njim, jednom prilikom je rekla da je imala aferu sa "starijim državnim zvaničnikom".

Kada joj je 1997. godine provaljeno u kuću rekla je da su ukradene trake, negativi i dokumenti koji bi mogli da kompromituju "važne ljude".

Huan Karlos I vladao je Španijom od 1975. do 2014. kada se povukao u korist sina Felipea VI. Sa ženom Sofijom, sa kojom je u braku 75 godina, ima troje dece.

Uprkos dugovečnom braku, u medijima je često opisivan kao "serijski preljubnik", a u jednoj biografiji je navedeno da je spavao sa 5.000 žena.

Šuškalo se i da se udvarao britanskoj princezi Dajani dok je sa mužem, princem Čarlsom, bila na odmoru u njegovoj palati u Majorki 1986. godine.

Libido kao državni problem

Strani mediji su nedavno preneli neverovatnu priču o njegovom burnom seksualnom životu, a tvrdilo se da je uzimao je ženske hormone kako bi mu se suzbili jaki seksualni nagoni.

Viljareho je rekao i da je španska tajna služba monarhu davala blokatore testosterona jer je njegov "libido bio državni problem".

Viljareho, koji trenutno čeka suđenje jer se sumnjiči da je špijunirao neke od najmoćnijih španskih političkih figura kako bi ih ucenjivao, kazao je da je Huan Karlos bio "toliko nezasit" da je to moralo da se kontroliše.

Ipak, kaže da nije sam učestvovao u naporima da se suzbije njegov ogromni seksualni nagon, već da je to saznao od Korine Larsen, nemačko-danske bogatašice.

Profimedia
 

Larsenova, znana i kao Korina zu Sajn-Vitgenštejn (57) imala je aferu sa monarhom od 2004. do 2009. godine.

U knjizi objavljenoj 2016. godine "Huan Karlos: kralj sa 5.000 ljubavnica", autor Martinez Ingles je naveo da je monarh bio zavisnik od seksa i da je imao stotine afera iako se 1962. godine oženio kraljicom Sofijom.

Pričalo se da ga je supruga Sofija uhvatila sa pevačicom Sarom Montijel samo nekoliko nedelja od krunisanja 1975. godine.

Inače, Huan Karlos (83) napustio je prošle godine zemlju i otišao u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je Vrhovni sud pokrenuo istragu o njegovoj umešanosti u malverzacije sa ugovorom o brzoj železnici sa Saudijskom Arabijom. Švajcarski Tribjun preneo je i da je Huan Karlos primio 100 miliona dolara od pokojnog saudijskog kralja.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike