Ne budite među njima: U ovih pet neistina poveruju skoro sve žene, nakon što se porode

05.02.2023

16:12

0

Autor: Z.A.S.

Prvi period, nakon porođaja, zaista može biti težak

Ne budite među njima: U ovih pet neistina poveruju skoro sve žene, nakon što se porode
Mama drži bebu - Copyright Freepik

Sigurno ste nekada čuli da neko izgovara, obraćajući se trudnici, kako treba da iskoristi vreme dok ne dođe beba i da se naspava, jer posle toga neće spavati verovatno nekih 18 godina?

Isto tako ste sigurno čuli mnoge trudnice kako govore da, nakon porođaja, više nikada neće moći ovo ili ono...

Novopečene majke, ili one koje to tek treba da postanu veruju u mnoge stvari koje apsolutno nisu tačne. To ne znači da je sve, nakon dolaska bebe, med i mleko. Naprotiv.

Prvi period može biti zaista težak, ali nije ništa što nećete prevazići i što ne spada u najdivnije iskustvo u životu. Svakako, nema potrebe za očajavanjem, jer svakako ćete povratiti svoj život i stvari koje ste voleli i pre nego što je beba došla na svet.

A kada su silne neistine o životu nakon porođaja u pitanju, u ovih pet uglavnom sve žene poveruju, nakon što se porode.

1. Nikada više neću spavati noću

Fizički bi bilo nemoguće da bilo koja mama zauvek ima loš san. Imajte uvek na umu da je ovo samo faza. Vaše dete će početi da spava tokom noći. I vi ćete. Doći će dan kada ćete prespavati noć i probuditi se sveži.

Pexels
 

2. Neću više putovati ni raditi neke zabavne stvari

I mame su ljudi. Da, neko vreme ćete ipak morati da budete u kući, ali doći će momenti kada ćete ponovo imati vremena za sebe. Izlazićete sa prijateljima, ići ćete na putovanja i imati raznorane avanture. Bićete opet ono što jeste.

Profimedia
 

3. Telo mi je uništeno

Okej, vaše telo izgleda zaista loše, lice su progutali tamni podočnjaci i ne možete da zamislite normalno sedanje na stolici. Bićete začuđeni kada primetite koliko je telo u stanju da se menja, ali u isto vreme i da se vrati u svoje staro stanje. Možda neće biti identično kao pre bebe, ali će biti prilično slično. Samo dajte sebi vremena.

Profimedia
 

4. Suprug i ja više nikada nećemo biti sami

Deca ne okupiraju samo kuću, već i spavaću sobu. Ali, znate šta, ovo je samo privremeno. Vremenom će se deca smestiti u svoj prostor. Spavaće i odlaziće u jednom periodu i u školu. Ne odustajtajte od romantike sa suprugom još uvek.

Freepik
 

5. Nikada neću skinuti ovu odeću i izaći iz kuće

Sa prvom bebom, zaista imate osećaj da ste uvek u nekoj staroj i isprljanoj odeći. U jednom trenutku u bliskoj budućnosti ćete se srediti, našminkati i izgledati savršeno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike