Recept dana: Torta markiza, elegantna čokoladna lepotica po svačijem ukusu

18.05.2021

08:08

0

Autor: K. Obradović

Vole je i deca i odrasli

Profimedia

Ako ste u potrazi za finom, kremastom tortom, onda je markiza baš za vas. Idealan spoj piškota i čokoladnog krema, oduševiće vas ukusom.

Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv. Ovu tortu vole i deca i odrasli, pa će lako postati stalan gost na vašoj trpezi.

Sastojci:

  • 2 kutije piškota (duple piškote)
  • 250 g margarina ili putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 6 jaja
  • 1 kašika ruma (za fil)
  • 2 kašike ruma
  • 2 dl mleka (za umakanje piškota)
  • 100 g lešnika

Način pripreme:

U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a polovine sa strane (po ivici šerpe).

Za fil dobro umutiti margarin ili puter sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven lešnik. Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca, pa varjačom sastaviti sa filom.

Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poređati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati.

Savet plus:

Jaja koristiti samo proverena i sveža. Ako niste sigurni u kvalitet jaja onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.

Po želji možete dodati šlag i voće odozgo.

Bon appetit!

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti