Recept dana: Rolat sa bananama - dekorativan i ukusan, pravi se brzo, a još brže smaže

11.01.2021

07:08 >> 16:52

0

Lagana poslastica koju će obožavati svi ukućani

Recept dana: Rolat sa bananama - dekorativan i ukusan, pravi se brzo, a još brže smaže
Copyright Printscreen/Instagram

Voće i bogati krem, uvek je dobra kombinacija kada se nađu u nekoj poslastici. Zato će i ovaj rolat sa bananama brzo postati omiljeni svim vašim ukućanima. Jednostavan je za pripremu, plus sami možete kombinovati sastojke. Jedina mu je mana, što će iz frižidera nestati za tili čas!

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 punih kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za krem:

  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile ( ili 100g gustina ko ne voli puding)
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 4 kašike šećera
  • 70g margarina
  • 250 ml slatke pavlake
  • 80g šećera u prahu
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 banane
  • mlevenih oraha i čokoladnih mrvica po želji

Način pripreme:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca, pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem. Dodati žumanca i opet umutiti.

Zatim dodati orahe, brašno i prašak za pecivo, sve sjedinite varjačom ili lopaticom, pa istresti u veliki pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.

Staviti da se peče, pa smanjiti na 180 stepeni. Peći između 20 i 25 minuta zavisno od rerne. Treba blago da porumeni. Važno je da patišpanj za rolat ne presušite previše da bi mogao lakše da se urola.

Biskvit uviti zajedno sa papirom i ostaviti da se hladi. Trebalo bi da je mekan i da nije potrebna mokra krpa da bi se uvio. Ako baš neće, onda ga zavijte uz pomoć mokre krpe.

Dok se hladi kora, umutiti puding ili gustin sa šećerom, vanilin šećerom, ekstraktom vanile i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre, dodati margarin i mešati dok se potpuno ne sjedine.

Ostaviti da se ohladi. U međuvremenu ulupati slatku pavlaku, pa dodati šećer u prahu i kiselu pavlaku, pa nastaviti sa mućenjem.

Dodati ohlađenom pudingu polovinu slatke pavlake, umutiti, pa dodati i ostatak.

Na kraju dodati orahe i mrvice čokolade, pa promešati.

Odviti koru, naneti fil, staviti po dužini banane kojima ste odsekli vrhove i uviti.

Dekorisati po želji i služiti kad se dobro ohadi i sjedini.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike