Recept dana: Japanska pamuk torta od svega tri sastojka ne prestaje da osvaja svet
Lagan, mekan, ukusan, a brzo se priprema
Recept za ovaj čizkejk pojavio se pre ekoliko godina i ni danas ne prestaje da oduševljava ljude širom sveta.
I vama će garantovano postati omiljen.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 250 g krem sira
- 400 g kondezovanog mleka
Priprema:
1. Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst šne, a žumanca dobro sjedinite mikserom, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Zatim dodajte kondezovano mleko i opet mutite. Na kraju dodajte šne i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
2. Sipajte smesu u okrugli kalup čije ste dno obložili pek papirom. Spoljnu stranu kalupa obložite alu folijom, pa kalup sa smesom stavite u veću vatrostalnu posudu koju ste napunili vodom.
3. Pecite na 180 stepeni 45-50 minuta. Izvadite tortu iz kalupa, pospite je prah šećerom ili dekorišite po želji.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari