Recept dana: Dorajaki palačinke, japanske pahuljaste bucke koje se tope u ustima

21.04.2021

06:08 >> 06:10

0

Autor: Z. A.

I palačinke su im kao s druge planete, ali veoma ukusne

Recept dana: Dorajaki palačinke, japanske pahuljaste bucke koje se tope u ustima
Copyright Profimedia

Dorajaki (Dorayaki) palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji izlazećeg sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča – između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki pasulja i tako se posluži.

Ali ako pri ruci nemate ovaj japanski delikates, poslužiće i tradicionalni namazi za palačinke poput pekmeza od višanja ili nutele.

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 110 g šećera
  • 3 kašike vode ili mleka
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • biljno ulje za prženje
  • namaz po želji

Priprema

1. Jaja pomešajte sa šećerom i medom i penasto umutite.

2. Sodu bikarbonu otopite u vodi ili mleku. Dobro promešajte i smesu ulijte u jaja.

3. Prosejte brašno pa ga postepeno dodajte u jaja uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.

4. Zagrejte tiganj s malo biljnog ulja pa dodajte smesu za palačinke – napravite krug promera do 10 centimetara.

5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počnu pojavljivati mehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju s obje strane.

6. Ponovite postupak dok ne potrošite smesu.

7. Namaz po želji obilno stavite između dve palačinke, pa poslužite tople.

Bon appetit!

možete da pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike