Recept dana: Jafa torta, kremasto uživanje koje se ne peče

17.06.2021

06:08 >> 06:13

0

Idealna poslastica za tople dane

Recept dana: Jafa torta, kremasto uživanje koje se ne peče
Copyright Printscreen/Youtube

Kada želite da pripremite neki lagan i osvežavajući slatkiš, jafa torta je pravi izbor za vas.

A za ovu varijantu popularne poslastice nećete morati da uključujete rernu. Sprema se lako i brzo, a isto tako se i smaže.

Sastojci:

Keks korica:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g omekšalog margarina
  • 50 – 100 g šećera u prahu ( zavisno koliko slatko volite )
  • 200 ml soka od narandže

Krem:

  • 1 litar mleka
  • 3 pudinga po 40 g od vanile
  • 5 kašika kristal šećera
  • 100 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 300 g jafa keksa

Način pripreme:

Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka i umutiti da nema grudvica. Ostatak od litra staviti na vatru da provri. Zakuvati puding kada mleko provri pa mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, pa prekriti folijom dok se ne ohladi. Dok se puding hladi praviti koricu. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.

Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.

Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.

Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.

Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate. Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.

Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

Bon appetit!

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike