Kolika kazna preti Georgini zbog kršenja pravila oblačenja? Brinemo da li će imati da plati

03.02.2023

15:01

0

Autor: K. O.

Kratka suknja može da je košta

Kolika kazna preti Georgini zbog kršenja pravila oblačenja? Brinemo da li će imati da plati
Georgina Rodrigez - Copyright Profimedia

Otkako su se svetska fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo i njegova porodica preselili u Saudijsku Arabiju sve oči javnosti su uprte u njih. Ponajviše u njegovu atraktivnu suprugu Georginu Rodrigez koja se svojim stilom nikako ne uklapa u konzervativnu zajednicu.

Kako u Saudijskoj Arabji vladaju stroga pravila odevanja kojih se svaka žena mora pridržavati, već nekoliko puta je uočeno da ih je ova lepotica prekršila.

Svesno ili nesvesno, ne znamo, tek obaveza je svih dama da pokriju celo telo. Šerijat nalaže strog kodeks odevanja koji zahteva  "skromnost i pristojnost", dakle, ne sme se nositi pripijena ni prozirna odeća. U javnosti bi Georgina trebalo da nosi abaju, tradicionalnu dugu tuniku tamne boje.

Profimedia
 

A da se ona uveliko oglušila o pravila zemlje u kojoj živi već mesec dana, videli smo i na nedavnoj večeri sa verenikom kada se pojavila u kratkoj suknji, zbog čega joj preti novčana kazna.

Kolike su novčane kazne za kršenje kodeksa oblačenja?

Za prvi prekršaj kodeksa odevanja, osoba koja je u poseti toj zemlji mora da plati novčanu kaznu od 100 rijala, odnosno oko 25 evra. Ako ponovo prekrši pravilo, kazna je 200 rijala, odnosno 50 evra.

Definitivno je reč o sumama koje su za Ronaldove prava sitnica.

 

 

Inače, Georgina i Ronaldo su sa svojom velikom porodicom, prijateljima i osobljem odseda u luksuznom hotelu s pet zvezdica gde borave već mesec dana dok čekaju useljenje u novi dom.

Ona je 27. januara proslavila i svoj 29. rođendan u krugu svoje porodice, a neke od fotografija podelila je na svom Instagramu.

 

 

S obzirom koliko će platiti samo smeštaj u tom hotelu, manekenka se verovatno ne zamara s novčanom kaznom.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike