Recept dana: Vojvođanski gulaš - tradicionalni ukus bez premca, od mađarskog ga razlikuje sastojak koji mu daje poseban šmek

06.10.2022

05:57

0

Autor: Z.A.S.

Glavni sastojak je juneće meso, a pored belog vina, poseban šmek će mu dati i pržena suva slanina

Recept dana: Vojvođanski gulaš - tradicionalni ukus bez premca, od mađarskog ga razlikuje sastojak koji mu daje poseban šmek
Gulaš - Copyright Pixabay

Mnogi obožavaju mađarski gulaš i zato smo sigurni da ćete i recept za vojvođanski obožavati.

Glavni sastojak je juneće meso, a pored belog vina, poseban šmek će mu dati i pržena suva slanina.

Ovo jelo ni najmanje nije komplikovano za pripremu, ali je jako važno da se meso dugo krčka kako bi u potpunosti omekšalo.

Vreme pripreme:

  • Četiri sata

Sastojci:

  • 700 g junećeg mesa
  • 150 g suve slanine
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml junećeg bujona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike
  • so, biber
Pixabay
 

Priprema:

Isecite meso na veće kocke, a slaninu na što sitnije, pa u šerpu stavite slaninu i kratko je propržite. Nakon toga, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na trakice. Dinstajte sve dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza i krčkajte 5-10 minuta. Zatim sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčajte na laganoj vatri sve dok meso ne omekša u potpunosti, a ukoliko ima potrebe, u toku kuvanja dolivajte po malo vode.
Kao prilog uz gulaš, poslužite testeninu ili pire krompir.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike