Recept dana: Voćna torta od palačinki - sočna, kremasta i osvežavajuća, svi će vam tražiti parče više

12.07.2022

05:17

0

Autor: D. R.

Fenomenalni slatki recept kojem ćete se često vraćati

Recept dana: Voćna torta od palačinki - sočna, kremasta i osvežavajuća, svi će vam tražiti parče više
292163270_1212387222852654_2495219049333971464_n - Copyright Printscreen/Instagram, kuvarice_manje_zbori

Najpre, palačinke su omiljene svima i to u bilo kojoj varijanti, i slatke i slane. Generacije su odrasle na ovom jedinstvenom jelu i one su jedan od prvih recepata koje naučimo da pravimo.

Postoje razne varijacije na temu, ali ova torta je idealna kada poželite da iznenadite svoje ukućane nekom novom poslasticom.

Kada ponovo poželite da napravite palačinke, ne zaboravite čarobne šarene palačinke koje, pored toga što su ukusne, izgledaju božanstveno.

Sastojci:

Za palačinke:

  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 3 dl mleka
  • 180 g brašna
  • 20 g kakaoa
  • 2 dl vruće vode

Za fil:

  • 1 želatin
  • 500 g slatke pavlake
  • 300 g kisele pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g kajsija
  • 400 g jagoda
Pixabay
 

Priprema:

U posudi pomešajte jaja sa šećerom i soli. Umutite sve ručnom mutilicom. Dodajte pola mleka, zatim dodajte brašno i kakao,nastavite da mutite sve dok ne razbijete grudvice. Potom sipajte ostatak mleka i vodu, nastavite da mutite dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu.

Ispecite palačinke.

Unutrašnju stranu modle i dno oblozite providnom folijom. Kiselu pavlaku sipajte u posudu. Mikserom umutite slatku pavlaku i šećer u prahu. Kiseloj pavlaci dodajte pripremljeni želatin i umućenu slatku pavlaku. Ručno, lagano sve umešajte.

Na dno obložene činije stavite jednu palačinku, premažite je sa malo filom. U dve manje činijice stavite palačinke, premažite ih filom i dodajte malo voća.

Palačinke umotajte kao mali paketić zatim poređate preko palačinke koju ste stavili u modlu. Postupak ponavljajte dok ne popunite dno modle. Kada je modla ispunjena, preko premažite još fila, rasporedite još voća preko svega, ponovo premažite filom i preklopite palaćinkom.

Tortu okrenite i izvadite iz modle, pa je obložite ostatkom fila. Ostavite je celu noć da odstoji u frižideru, sutradan je premažite glazurom od ćokolade i ukrasite po želji.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike