Želite da napravite pauzu u vožnji i popijete nešto osvežavajuće, ali nemate otvarač? Bez brige, svaki auto ima nekoliko "skrivenih"

09.01.2023

09:42

0

Autor: Z.A.S.

U svakom automobilu se nalaze, minimum, dva sigurnosna pojasa, a njihovi metalni delovi će vam pomoći da otvorite piće bez problema

Želite da napravite pauzu u vožnji i popijete nešto osvežavajuće, ali nemate otvarač? Bez brige, svaki auto ima nekoliko "skrivenih"
Vožnja - Copyright Unsplash

Sigurno vam se nekada desilo da se dugo vozite ili putujete, a da onda poželite da otvorite flašu nekog osvežavajućeg pića, kako bi predahnuli.

Međutim, ko još drži otvarač za flaše u kolima? Ništa, sok će morati da sačeka dok ne stignete na odredište, a pauza da prođe bez osveženja.

To je zato što ne znate da uvek možete da se poslužite "skrivenim" otvaračem, za koji mnogi vozači ne znaju. Zapravo, skoro svaki automobil ima čak nekoliko otvarača za flaše.

“Skriveni” otvarači koji se mogu naći u skoro svakom modelu, zapravo izgledaju kao otvarači za boce, ali retko ko se doseti ove upotrebe.

Male, uglavnom pravougaone rupe na kopčama sigurnosnog pojasa idealne su za jednostavno otvaranje flaša bez oštećenja.

Naravno, vozači i putnici ne bi trebalo da otkopčavaju pojas u vožnji kako bi iskoristili tu mogućnost. Kada automobil miruje, kopče ovog pojasa vrlo su praktične kao otvarači za flaše.

Unsplash
 

S obzirom na to da svaki model automobila, bilo da je reč o "smartu" ili velikoj luksuznoj limuzini, ima barem dva sigurnosna pojasa, problem neotvaranja boca s krunskim čepom bi trebalo da bude stvar prošlosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike