Otišao na šišanje i više se nije vratio: Dragana i njegovog frizera raznele NATO bombe, njihova deca se i danas sećaju tog martovskog dana!

24.03.2024

14:00

0

Bolna sećanja na ratne dane i dalje žive kod ove, ali i svih drugih porodica kojima je neko od najmilijih nastradao

Otišao na šišanje i više se nije vratio: Dragana i njegovog frizera raznele NATO bombe, njihova deca se i danas sećaju tog martovskog dana!
Copyright Foto: RINA

Dragan Obrenić iz Čačka tog 24. marta 1999. godine sa svojom decom došao je kod frizera na šišanje, ali su kasetne bombe odnele njegov život. Njega i njegovog prijatelja frizera i još četiri kuće raznele su razorne NATO bombe.

Milka Džemailović, supruga frizera, ostala je pre 25 godina udovica sa nejakom decom u naručju.

- Sedeli smo tu na stepenicama da popijemo kafu, moja majka im je skuvala , na šta im je Dragan rekao da odu u podrum, dok su oni ostali da se šišaju. U tom trenutku je pala bomba, moju majku je detonacija odbacila sa vrata u podrum - kazala je Milka za RINU.

 

A Nemanja je tada imao svega 11 godina, ali i danas su mu pred očima teški prizori koji su se dogodili u dvorištu u kom je rastao.

- Otac je šišao prijatelja, a mene je zamolio da mu napravim cigaretu, i kada sam to završio rekao mi je da siđem u podrum. Nisam stigao ni da sednem na krevet, bomba je pala. Tada je nastao haos, izašao sam i čuo urlike, vrisku i zapomaganja, dok sam ja sa ljudima pokušavao da skinem betonske blokove od kuće koje su porušene, međutim bio sam mali i trebala mi je pomoć drugih ljudi - ispričao je Nemanja.

Bolna sećanja na ratne dane i dalje žive kod ove, ali i svih drugih porodica kojima je neko od najmilijih nastradao. Zato samo žele, kako kažu, da se proživljena agresija nikad ne ponovi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike