Srbin nadigrao Turčina i Bosanca: Jokić bolji od Kantera i Nurkića, Denver od Portlanda (VIDEO)

22.04.2021

05:58 >> 09:02

0

Nagetsi slavili tesnu pobedu 106:105 protiv Blejzersa

Srbin nadigrao Turčina i Bosanca: Jokić bolji od Kantera i Nurkića, Denver od Portlanda (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver nastavlja sa dobrim partijama uprkos povredi Džamala Marija, čije poene nadoknađuju zajedno Fakundo Kampaco i novajlija Aron Gordon, uz standardno odličnog Nikolu Jokića.

Srbin je i protiv Portlanda imao ulogu glavnog aktera iz redova Nagetsa, ne samo zbog fantastičnog košgeterskog učinka od 25 poena već i zbog načina na koji odigrao dramatičnu završnicu u pobedi svog tima rezultatom 106:105.

Bila je to još jedna “tesna” utakmica dva velika rivala. Sve do sredine treće ćetvrtine igralo se koš za koš, da bi se prvo Portland predvođen sjajnim Lilardom odlepio na deset poena (77:67) prednosti. Ipak, u završnom kvartalu timovi su ponovo bili egal. Jokić je pod obručima vodio teške bitke sa Turčinom Kanterom i Bosancem Nurkićem, ali je spoljna linija predvođena Kampacom, Gordonom i Porterom preuzimala odgovornost u važnim trenucima utakmice.

Tek u 40. minutu gosti su uspeli da preuzmu vođstvo (92:91) zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, da bi sa istom razlikom Denver ušao u poslednji napad na utakmici. Pokušao je Jokić trojkom da reši sve dileme, ali je na kraju još jedan pokušaj obezbeđen zahvaljujući Gordonovom skoku u napadu i izborenoj “mrtvoj lopti”. Poslednji šut na meču pripao je najboljem igraču domaće ekipe Lilardu, koji  preko srpskog centra ipak nije uspeo da pogodi za pobedu.

Uz Jokića koji je postigao 25 poena, sa još devet skokova i pet zabeleženih asistencija, Porter je ubcio 17, Barton 14, Gordon i Kampaco po 12 poena. Kod domaćih Lilard se istakao sa 22 peona, Mekalum sa 14 i veteran Karmelo Entoni sa 12 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike