"Potpisao sam ugovor na četiri godine, pokušaću da ostanem deset"

20.04.2021

10:38 >> 10:47

0

Autor: M. R.

Dragan Bajić preuzeo košarkašku reprezentaciju Makedonije

"Potpisao sam ugovor na četiri godine, pokušaću da ostanem deset"
Copyright MN Press

Sjajnu sezonu ima Dragan Bajić na klupi Igokee. Njegov tim je skrenuo pažnju odličnim izdanjima u ABA ligi, ali i FIBA Ligi šampiona, evropskom takmičenju u kome su od kvalifikacija stigli do Top 16 faze. Kao nagrada za sve što radi i ulaže za Bajića je stigao poziv iz Makedonije, koji nije mogao da odbije. Posebno je zahvalio čelnim ljudima makedonske košarke Peri Antiću i Todoru Gečevskom na ukazanom poverenju.

Pročitajte još

– Potpisao sam ugovor na četiri godine, pokušaću da ostanem deset, jer je to znak da smo napravili dobar rezultat. Moja vizija je da svi igrači dobiju šansu. Moj temperament je takav da od svakog igrača izvučem maksimum. Nadam se dobroj saradnji, kao trener uvek tražim da budemo kao porodica. Svi moramo da dišemo kao jedan, jer mislim da je to jedini put do dobrog rezultata – rekao je novi selektor Makedonije Dragan Bajić.

Bajiću ovo nije prvi selektorski posao jer je vodio juniorsku reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

– Dogovorili smo saradnju na obostrano zadovoljstvo. Mislim da smo doveli dobrog trenera i da je Bajić pravi izbor. Očekujem da napredujemo sa igračima koje imamo. Primarmo je da napravimo dobru selekciju i odradimo kvalitetne pripreme. Želim mu mnogo sreće i da svi zajedno imamo mnogo uspjeha – rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Makedonije Todor Gečevski.

Makedonija nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo, pa se kao primarni zadatak u narednom periodu stavlja afirmacija igrača i učešće u predkvalifikacijama za Svetski kup. Bajić ima još dve godine ugovora u Igokei, pa se zahvalio klubu što mu je izašao u susret da radi na oba fronta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: igokea.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike