Avramović promašio pobedu u Morači! Budućnost vratila seriju u Arenu! (VIDEO)

07.05.2024

20:09

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u gostima protiv Podgoričana poraženi u drugom meču polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja

Avramović promašio pobedu u Morači! Budućnost vratila seriju u Arenu! (VIDEO)
Pi Džej Doužer i Jogi Ferel - Copyright AdmiralBet ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Partizana doneli su u Podgoricu prednost od 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige, ali večeras u Morači protiv Budućnosti nisu uspeli da overe mesto u završnoj borbi za odbranu jadranskog trona - 74:73.

U dramatičnoj završnici crno-beli su uspeli da se vrate iz gotovo izgubljene situacije i imaju napad za pobedu, ali je Aleksa Avramović iz karakterističniog prodora po levoj strani bio neprecizan uz zvuk sirene.

Crno-beli su relativno dobro izgledali većim delom prvog poluvremena. Iako nisu uspevali da se rezultatski odlepe, održavali su Budućnost na bezbednoj distanci, ali su u trećoj i četvrtoj četvrtini potpuno ispali iz ritma, što su domaći znali da iskoriste i, na kraju pomalo i srećno, dođu do pobede.

Koliko je Partizan u drugom poluvremenu bio daleko od prepoznatljivog izdanja u drugom poluvremenu govori i to što crno-beli za 20 minuta nisu ubacili nijednu trojku, a posao im u završnom kvartalu nije olakšalo ni isključenje Kaminskog zbog nesportskog faula i tehničke greške.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Kevin Ferel sa 13 poena, Kenan Kamenjaš je dao 12, Nikola Tanasković 11, a Flečer Megi 10. Kod crno-belih je Kevin Panter dao 17 poena, uz šut za tri poena 1/7, a Pi Džej Doužer je dao 10 poena.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA 

40. MINUT - Posle poena Avramovića iz prodora, Tanasković hvata skok u napadu i postiže izuzetno važne poene za Budućnost u samoj završnici meča - 74:69. Pred poslednjih 64 sekunde utakmice Obradović traži minut odmora. Panter poentira iz ofanzivnog skoka - 74:71 do kraja je 55 sekundi. Odbranili su se crno-beli, a potom Avramović na 15 sekundi do kraja pogađa dva penala - 74:73. Na 10 sekundi pre kraja Kamenjaš ima dva bacanja. Prvo je promašio, drugo takođe. Avramović promašuje iz prodora, Budućnost je vratila seriju u Arenu - 74:73!

38. MINUT - Partizan ispušta prilike da se u potpunosti vrate u meč, Panter promašuje i dva bacanja. Srećom po crno-bele, Popović je vezao tri promašaja van linije 6.75, a posle poslednjeg Panter poentira u kontri na isteku 37. minuta - 70:67. Posle tajm auta Žakelja, Ferem pogađa sa poludistance – 72:67. Posle greške Smita domaći propuštaju šansu da dodatno uvećaju prednost pred završna dva minuta meča.

36. MINUT - Dva napada je Budućnost ispustila na plus devet, pa Partizan prilazi na 68:61 posle dva ubačena penala Pantera. Makundu pravi grešku u koracima, posle čega Smailagić zakucava na asitenciju Pantera - 68:63. Žakelj traži minut odmora na polovini četvrte deonice, posle kojeg Ferel pogađa dva bacanja - 70:63. Panter popravlja svoj promašaj posle skoka u napadu Smailagića. Na isteku 36. minuta Budućnost vodi 70:65.

34. MINUT - Kaminski prekida košgeterski post Valjka u četvrtom kvartalu, ali potom pravi nesportski faul nad Ferelom. Uz to, za centra Partizana je meč završen, pošto je prethodno dobio i tehničku grešku! Budućnost vodi 67:59 u 33. minutu. Ferel je ubacio dodatno bacanja, ali su domaći potom prokockali dodatni napad - 68:59 na isteku 34. minuta.

32. MINUT - Više od dva minuta su crno-beli bez poena u četvrtom kvartalu, a Makundu sjajnim zakucavanjem i pogođenim dodatnim bacanjem donosi domaćinu najveći plus večeras - 65:57.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na poene Kamenjaša, polovičnim učinkom sa linije penala odgovara Kaminski - 59:55. Posle lakih poena Nanelija, trojku ubacuje Megi za plus pet domaćih pred završnih 10 minuta meča - 62:57. 

28. MINUT - Dugo je Partizna bez poena. Više od tri minuta, što Budućnost koristi i serijom 7:0 do plus pet u 28. minutu - 57:52. U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Budućnosti 57:54 posle poena Smita.

26. MINUT - Posle trojke Rajta za izjednačenje, vođstvo Partizanu na polovini treće deonice čuva Panter. Novo izjednačenje Ferel. Posle Nanelijev promašene trojke, novim poenima Ferela Budućnost vraća plus na isteku 26. minuta igre - 54:52.

24. MINUT - Pošto je Tanasković ubacio nove poene, Smit je precizan sa poludistance - 48:42. Seriju Budućnosti 5:0 poenima prekida Smailagić - 50:47.

22. MINUT - Drugo poluvreme otvoreno je poenima Kamenjaša i zakucavanjem Kabokla na drugoj strani, Partizan vodi 42:38. Posle poena Tanaskovića, Avramović ubacuje dva penala. Pošto je Ferel promašio trojku, Smailagić dolazi do poena iz ofanzivnog skoka - 46:40.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle presečene lopte Smita Smailagić se izborio za dva penala, ali je bio polovično precizan - u 19. minutu rezultat je ponovo izjednačen 36:36. Nova izgubljena lopta domaćih, posle koje Kaboklo promašuje trojku. Ferel je bio neprecizan van linije 6.75 na drugoj strani, a je i Panter promašio sa istog odstojanja. Kaboklo se pod košem izborio za faul i dva bacanja posle kojih Partizan vodi 38:36. Avramović potom poentira u kontri - 40:36. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi protiv Budućnosti 40:36 pošto je Panter promašio uz zvuk sirene.

18. MINUT - Posle dva ubačena penala Rajta, Doužer poenira na obruču - 34:33, 17. minut. Smailagić je promašio otvorenu trojku na minus jedan crno-belih, posle čega ni domaćin ne dolazi do poena. Na drugoj strani Kaboklo promašuje čist zicer, a Popović poenima u kontri donosi domaćinu 34:31 u završnici prvog poluvremena. Obradović traži još jedan minut odmora posle kojeg Panter dolazi do poena. Pred završna dva minuta prvog poluvremena Doužer pravi treću ličnu grešku - 36:35.

16. MINUT - Doužer poenima sa poludistance prekida ofanzivno mučenje Valjka u ovim momentima utakmice - 28:26. Trojkom Megija prednost se na polovini druge deonice vraća na stranu Budućnosti - 29:28. Raspucao se Megi, posle dva ubačena penala Kabokla, pogodio je drugu vezanu trojku - 32:30, 16 minut. Budućnost je propustila napad na plus dva, Smit je na drugoj strani polovično precizan sa linije penala - 32:31.

14. MINUT - Vezali su crno-beli tri izgubljene lopte, a posle treće Makundu zakucavanjem popravlja promašaj saigrača i primorava Obradovića da zatraži prvi tajm aut večeras - 26:24, 13. minut. Smailagić pravi grešku u koracima, Kamenjaš poravnava rezultat u 14. minutu - 26:26. Posle promašene trojke Pantera, Rajt promašuje flouter.

12. MINUT - Budućnost je prokockala uvodni napad u drugoj deonici, posle čega Panter u tranziciji ubacuje trojku - 26:20. Imao je Partizan napad na plus šest, ali su se crno-beli zbrzali i propustili priliku da uvećaju vođstvo posle čega dva penala ubacuje Makundu - 26:22. Posle izgubljene lopte crno-beli Megi je promašio trojku na minus četiri za njegov tim. Na isteku 12. minuta igre Partizan vodi protiv Budućnosti 26:22.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Imao je Partizan napad na plus tri, ali Panter nije bio precizan. Tanasković na drugoj strani postiže nove poene - 18:17, 9. minut. Posle poena Ledeja, Makundu promašuje trojku. Naneli ubacuje trojku za najveće vođstvo crno-belih u dosadašnjem toku meča - 23:17. Sa 2+1 Rajta stavljena je tačka na prvu četvrtinu, Partizan vodi protiv Budućnosti 23:20.

8. MINUT - Dva napada je prokockala Budućnost na plus dva, što poenima sa poludistance kažnjava Doužer - 14:14, 7. minut. Pošto je Kamenjaš promašio dva penala, Panter sa dva pogođena na drugoj strani vraća prednost crno-belima - 16:14. Kamenjaš je potom bio polovično precizan sa slobodnih bacanja, a Doužer perd završna dva minuta prve četvrtine donosi crno-belima plus tri - 18:15.

6. MINUT - Na polovini uvodne deonice Popović sa 2+1 vraća prednost na stranu Budućnosti - 13:12. Pošto je Tanasković faulirao Doužera, bek Partizana je imao dodatni kontakt rukom koji su arbitri posle pregledavanja snimka okarakterisali kao nesportski faul iz kojeg je Budućnost postigla samo jedan poen - 14:12.

4. MINUT - Mini seriju Budućnosti 4:0 trojkom prekida Naneli - 8:8, 3. minut. Poene su razmenili Slavković i Doužer - 10:10. Posle zakucavanja Kaminskog Partizan vodi 10:8.

2. MINUT - Meč je otvoren promašenim uvodnim napadom Partizana i poenima Slavkovića na drugoj strani. Ponjitka sa 2+1 donosi crno-belima prvo vođstvo na utakmici, ali ubrzo Džons pogađa dva penala za prednost Budućnosti 4:3. Na isteku 2. minuta igre Budućnost vodi 6:5 posle poena Kaminskog sa jedne i Tanaskovića sa druge strane.

- Podigla se prethodnih dana mala bura među navijačima Partizana oko statusa Kevina Pantera, ali sve je brzo na mesto postavio agent kapitena Partizana. Šta je rekao o Panterovom ugovoru sa crno-belima pročitajte u zasebnom tekstu.

- Posle prvog duela iz Podgorice su stizale brojne optužbe na račun suđenja, ali je sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović dan uoči duela u Morači poslao "poruke mira". Opširnije pročitajte u posebnom tekstu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike